P16 seriesegrare

Efter en halverad serie med nio matcher så står nu P16 som seriesegrare i sin P16-Nationell-serie. Åtta stycken vinster och en oavgjord gav 25 av 27 möjliga poäng och tre poäng före tvåan Lunds BK. Nu väntar omlottning och slutspel.
På bilden dagens målskyttar: Måns Andersson 2, Enis Krasniqi 3.

På söndagseftermiddag tog HBK:s sextonåringar emot Falkenbergs FF och det blev en nöt att knäcka. FFF försvarade sig väldigt väl och när HBK inte alls fick igång något tempo så blev också enkelt att försvara. Trots ett väldigt stort bollinnehav skapade HBK inga direkta chanser och då kan man bli straffad.

FFF gjorde två mål under första halvlek och båda gångerna var bolltapp inblandade. 0-1 kom i 22:e minuten och 0-2 i 40:e. Det var Falkenbergs målchanser under första halvlek.

- Vi tyckte och tycker fortfarande att grabbarna inte visade upp sig från sin bästa sida. Vi ville se att dem förändrade beteenden direkt i andra för att få igång vårt spel, säger Joakim Sandberg.

HBK höjde sig och fick igång ett betydligt bättre spel men Falkenberg var ofina nog att göra matchens tredje mål i den 56:e minuten på en kontring. Tre av tre.

Men HBK kom igen och en kvart senare stod det 3-3. HBK skulle vinna matchen med 5-3 men vid 3-3 fick Falkenberg sin fjärde chans på en fast situation och bollen gick obehagligt nära stolpen, men på rätt sida om den med HBK-ögon.

- Det blev betydligt bättre i andra och det finns mycket läropengar här att hämta, säger Alexander Arvidsson.

Nu lottas P16-serierna om där plats 1-3 i varje grupp plus några fyror (totalt 24 lag) går in i gruppslutspel. Lottning kommer ske under veckan som kommer.

- Det blir fem stycken fina matcher, minst, säger Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK - Falkenbergs FF, P16 Nationell, 5-3 (0-2)

Startelva Valon Asllani (ut 60) - Kevin Norling (ut 62), Axel Abrahamsson (ut 75), Milanas Razinskas, Alvin Sandberg (ut 69) - Linus Abrahamsson (ut 60), Egon Kurtulus (ut 60), Måns Andersson, Kristian Misic (ut 65) - Enis Krasniqi, Hugo Eliasson
Avbytare Alexander Nielsen (in 60), Emil Annerhult (in 62), Fabian Kindbom Nanfeldt (in 75), Axel Persson (in 69), Noel Åberg (in 60), Besnik Callaku (in 60), Kalle Jatta Henriksson (in 65)
Mål 0-1 (22), 0-2 (40), 0-3 (56), 1-3 (62) Enis Krasniqi (Hugo Eliasson), 2-3 (70) Måns Andersson (Enis Krasniqi), 3-3 (73) Enis Krasniqi (Emil Annerhult), 4-3 (90) Enis Krasniqi (Emil Annerhult), 5-3 (90+2) Måns Andersson (Emil Krasniqi)