Nytt toppmöte när Degerfors gästar Örjans vall

Det är ett utvilat men fokuserat HBK som på måndagen tar emot Degerfors för att ännu en gång spela en toppmatch i Superettan

Nytt toppmöte när Degerfors gästar Örjansvall. 

Det är ett utvilat men fokuserat HBK som på måndagen tar emot Degerfors för att ännu en gång spela en toppmatch i Superettan. 

- Vi har fått en bra period mellan matcherna, det var en tuff match senast uppe i Degerfors så vi gav laget några dagar ledigt och har sedan kunnat träna på bra på saker vi vill förbättra i vårt spel, så vi har kunnat utnyttja tiden välsäger tränare Magnus Haglund. 


Förra matchen mellan lagen, för tio dagar sedan, slutade med en blåsvart seger uppe på Stora valla efter att Thomas Boakye och Andreas Johansson gjort var sitt mål, bägge assisterade av Samuel Kroon. 


- Jag tycker vi sätter anfallspelet väldigt bra första halvlek i förra matchen och gör 1–0 ganska tidigt vilket också sätter en prägel på matchbilden. Det tvingar Degerfors att i andra halvlek flytta upp spelet och vi får fokusera på att försvara oss och försöka utnyttja de ytor som finns. Men oavsett vilken matchbild det blir så känner är vi redo för att hantera det, vi har visat att vi kan spela matcher på flera olika sätt vilket såklart är en styrka. 


Efter halva serien placerar sig HBK och Degerfors på en delad första plats så det är bäddat för en tuff toppmatch. 

- Vi vet att Degerfors är ett jättebra lag och de ligger i toppen av tabellen för att de är väldigt bollskickliga och har en väldigt bra offensiv med flera toppspelare, sen har de precis som oss en stark defensiv så det blir absolut en tuff men inspirerande match för oss. 

- Jag tycker att vi har gjort en väldigt bra första halva av säsongen, vi har haft en riktigt stark defensiv med bara 8 insläppta mål och 10 hållna nollor vilket såklart är en av anledningarna till att vi ligger i toppen. Sen har vi gjort ett godkänt antal mål framåt och haft en stor vinnarmentalitet och en kämpaglöd vilket gjort att vi gått segrande ur många jämna och tuffa matcher. 

Under söndagen tillkännagavs det att HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist blivit utsedd till månadens spelare i Superettan. 

- Jag tycker det är helt välförtjänt! Malkolm harvarit väldigt bra under hela säsongen och har bara släppt in ett mål under hela augusti trots sex spelade matcher, Dessutom var han helt avgörande till att vi vann senast när han gjorde flera högklassiga räddningar, avslutar Haglund.