Motståndarkollen: Akropolis IF

Det är tätt mellan matcherna för HBK:s herrlag den här veckan. Redan på söndag, 20/9, är det dags för match mot Akropolis IF på Grimsta IP i Stockholm.

Akropolis spelade i onsdags mot GIF Sundsvall på bortaplan och vann med 2 – 1. HBK hade samma dag hemmamatch mot Umeå FC och vann med 4 – 0, efter ett äkta hattrick av Rasmus Wiedesheim-Paul i andra halvlek.

I matchen mot GIF Sundsvall gjorde Akropolis två snabba mål i,början av första halvlek genom Nikola Vasic och Marcus Burman. Akropolis ledde med 2 – 0 i halvtid och lyckades hålla undan till seger när Sundsvall tryckte på i andra halvlek. Sundsvall reducerade till 1 – 2 genom Jamie Hopcutt.

Nykomlingen Akropolis har hittills överraskat i Superettan och de ligger på fjärde plats och är bara två poäng bakom Jönköpings Södra, som ligger på kvalplats.

Akropolis har hittills spelat 9 oavgjorda matcher, flest i serien, och de har bara två förluster. Hemma på Grimsta IP har Akropolis inga förluster men sex oavgjorda matcher.

Det är en svår motståndare som HBK möter på söndag men laget vill säkert ha revansch för segermålet, som Pontus Åsbrink i Akropolis gjorde på tilläggstid på Örjans vall den 25 juli.