"Malle" förlänger

Med imponerande elva nollor på sjutton matcher, och utsedd till Månadens Spelare i augusti i Superettan, har Malkolm Nilsson Säfqvist visat sin klass som målvakt. Nu står det klart att "Malle" kommer tillhöra HBK i ytterligare två säsonger.
- Vi är mycket glada att få knyta till oss Malkolm för ytterligare två säsonger. Ända sen jag kom hit tycker jag att han har haft en stark utveckling och tagit ytterligare ett kliv den här säsongen, vilket avspeglar sig i elva nollor och flera avgörande poängräddningar. Dessutom är han en människa som tar ett stort ansvar och ett väldigt positivt bidrag i våran grupp, säger Magnus Haglund om sin målvakt.

Malkolm kommer ursprungligen från BK Astrio U och kom upp som tredjemålvakt i A-truppen 2012. Han har lånats ut både till Lunds BK och Östers IF i Ettan. Debuten i Allsvenskan fick han göra i sista matchen 2015 mot Hammarby och har sedan 2018 inte missat en enda seriematch med HBK. Nu får han chansen att förlänga sin svit i ytterligare några år.

- En enorm glädje och stolthet att få skriva nytt kontrakt med HBK. Jag blev glad när Magnus kom och sen gick det rätt så snabbt. I dessa tider är det extra skönt, det är mitt jobb och jag har en familj som ska försörjas, sen att det är HBK är ju ännu bättre, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

I morgon väntar Umeå FC och "Malle" har en god känsla inför matchen.
- Den är jättebra så klart efter senaste matchen. Vi ska fortsätta på det spåret som vi hade mot AFC, vara lite mer noggranna i vårt egna spel när vi ska kontrollera matchen. Jag tycker att rent försvarsmässigt gör vi återigen en bra insats efter Degerfors. Det är skönt att vi hoppade tillbaka till det spåret.