Inför Dam-Husqvarna FF

Damlaget har hittills gjort mestadels bra prestationer i seriespelet men inte samlat ihop så mycket poäng. På lördag kommer Husqvarna FF på besök och då ges en ny möjlighet.
På bilden: Alva Hed och Hanna Comnell. Foto av Louise Dock

- Det är väl så vi ser det, lagen i division 1 ger inte bort något gratis utan man måste erövra varje poäng genom hårt arbete tillsammans,säger Fredrik Andersson. 


Damlaget tvingades ändra lite i upplägg efter att en U-match kolliderade med F16 så istället för att träna deltog fler av damlagets spelare i U-serien. 

- Vi tar hjälp av F16 i U-serien men tyvärr spelade lagen samtidigt i tre av matcherna så då får vi hjälpas åt och fördela speltid på ett klokt sätt. Samtliga spelade på ovana positioner, vilket kan vara nyttigt och utvecklande.


Moa Karlsson är på landslagssamling under veckan men kommer hem precis lagom till matchen. 

- Vi har inte helt bestäm ännu men troligtvis startar Moa på bänken då träningar och en internmatch mot U23-landslaget gör att hon är sliten. Moa är väldigt ambitiös och seriös med sin fotboll och vill såklart alltid spela men för att tänka långsiktigt så behöver hon vila också. 


Agnes Heinrich har fått ett gips som man tillåts spela med och är därmed med i matchtruppen. 

- Agnes är en av våra mest rutinerade spelare och det känns väldigt bra att hon är tillbaka. Hon inger lugn och trygghet till de andra spelarna. Emma Orrdal är också tillbaka efter sin skada och är väldigt spelsugen. 


Laget ser fram emot matchen och hälsar Husqvarna FF, domare och funktionärer samt de 50 tillåtna åskådarna varmt välkomna till plan 2, kl. 14:00 på Halmstad Arena.