Inför akademihelgen

Denna helg vankas tre akademimatcher. En för vardera lag. 

P19 - Örgryte IS, lördag

Tätt mellan given - redan imorgon lördag är det dags för HBK:s äldsta akademilag att återigen spela match i Sveriges P19-Allsvenska. Detta då Örgryte IS kommer på besök till Halmstad Arena med dubbla möten i P19 och P17.

P19 är först ut och det blir två lag som skuggar varandra i tabellen. ÖIS har tagit 14 poäng på sina 10 matcher och ligger på en åttondeplats. HBK däremot har plockat 16 poäng på nio matcher och ligger på en sjätte plats. HBK har vid en vinst en fin möjlighet att komma närmare de fem åtråvärda slutspelsplatserna som delas ut efter seriens 13 omgångar.

- ÖIS har gjort en fin säsong och spelat jämnt mot starka lag. 2-2 mot IFK Göteborg, 3-3 mot HIF och 5-0 mot Öster bland annat. Efter att själva ha mött IFK borta och MFF hemma på mindre än en vecka gäller det för oss att verkligen samla ny kraft och komma upp i samma nivåer som tidigare, i prestation såväl som koncentration, för att gå segrande även ur denna strid. Det kommer bli en väldigt tuff match och jag hoppas att vi är beredda att ta varje meter för att vara det bättre laget imorgon, kommenterar tränare Johan Bergström.

P17 - Örgryte IS, lördag

HBK P17 spelare också under lördagen.
- För vår del gäller det att ladda om efter matchen mot Göteborg och Malmö. Vi kommer att rotera lite i truppen. ÖIS har haft en tuff start på serien men har börjat få tillbaka lite skadade spelare så vi har respekt för våra motståndare men hoppas såklart att vi kan fortsätta att vara ett hårt jobbande lag som är besvärliga att möta, säger Robert Nordström inför lagets tionde match av tretton i serien.


  

BK Häcken - P16, söndag

Till skillnad från P19 och P17 är P16 redan i slutspel där man i första omgången slog GAIS med 5-1. En prestation som ledarstaben är nöjd med.
- Vi krigade om varje meter på hela planen och arbetade hårt för att vinna matchen. Den inställningen kommer krävas igen på söndag, säger tränare Morgan Ljungkvist.

Man möter ett Häcken som man fick stryk av i Ligacupen i februari med 5-3 och som kommer från en 4-1-seger borta mot Örebro SK i första omgången av slutspelet.

- Det kommer vara en av årets tuffaste matcher och vi kommer behöva vara väldigt disciplinerade och noggranna i båda straffområden för att kunna hämta hem poäng, säger Morgan Ljungkvist.

BK Häcken meddelar att matchen spelas utan publik och ingen publik kommer att släppas in på anläggningen.