HBK tar emot Umeå FC

På onsdagen kommer västerbottniska Umeå FC på besök till Halmstad. Förra matchen HBK spelade mot Umeå, då på bortaplan, var det en tuff och jämn match där Bollklubben vann med uddamålet efter ett straffmål av Rasmus Wiedesheim-Paul och HBK:s tränare Magnus Haglund tror på en liknande match i morgon.  

- Ja, det var en tät och tuff match senast där vi drog det längsta strået och fick med oss tre poäng. Umeå är i sin bästa form just nu och har fyra matcher utan förlust i rad och har bland annat spelat två bra matcher mot Brage. I en där de vann trots en man utvisad i över en halvtimme och ett oavgjort resultat i matchen därpå, så det kommer bli tufft. De har även förstärkt sitt lag med några duktiga spelare under sommaren och även fått tillbaka spelare som varit skadade, så det är ett betydligt bättre Umeå vi möter i morgon än de vi mötte i våras. 


HBK som förlorade toppmötet mot Degerfors i senaste hemmamatchen, studsade direkt tillbaka och vann en komfortabel seger borta mot AFC Eskilstuna med 3–0 och äntligen spräckte anfallaren Mikael Boman sin målnolla. 

- Ja, det var väldigt roligt, både för Mikael och för oss, framför allt gjorde Mikael en väldigt bra match och att han fick göra mål var pricken över i-et. Han är en väldigt viktig spelare för oss, han jobbar väldigt hårt och har varit nära på att göra mål tidigare så det var roligt att det kom till sist, fortsätter Magnus. 


- Umeå är väldigt starka defensivt, det är bara vi och Degerfors som släppt in färre mål än dem och de spelar ju för sin existens i den här serien så det blir verkligen tufft. Men vi har en idé på hur vi ska försöka göra mål och vinna mot dem, så det känns ändå hoppfullt och inspirerande, avslutar Magnus.