Haglund inför Akropolis IF

Det är ett revanschsuget HBK som ställs emot Akropolis på söndag. Sist HBK mötte nykomlingarna var det stockholmarna som drog det längsta strået. Akropolis tog snabbt ledningen med 0-2 och att efter Samuel Kroon både reducerat och kvitterat så kunde Akropolis avgöra med matchens sista spark från 40 meter.  

- Det är inget vi har tänkt på sen dess, man har glömt det mellan matcherna men nu när vi ska möta dem igen så kommer revanschlusten tillbaka. säger Magnus Haglund.


Akropolis som är 18 matcher in i serien fortfarandeobesegrade på Grimsta IP. Men HBK är samtidigt seriens bästa bortalag, även de obesegrade på bortaplan och Magnus Haglund tror på en tuff match. 

- Det har passat oss ganska bra att spela på bortaplan, många gånger öppnar man upp sig mer på hemmaplan och vi har varit duktiga på att hitta ytor när motståndarna gör så. Sen har ju den normala hemmafördelen uteblivit eftersom det inte är publik, men så är det ju för alla lagen. 


Akropolis är väldigt bra och har gjort det väldigt bra i år så det kommer bli en väldigt tuff match, de har ett väldigt bra grundspel med ett starkt försvar och väldigt vassa på kontringar, men har även förbättrat sitt eget spel och har på slutet blivit mer bollförande så det kommer bli en tuff men motiverande utmaning. 


HBK kommer till söndagens match med en offensiv i en uppåtgående trend och har gjort mål i sju raka matcher och har dessutom 7-0 i de två senaste matcherna. 

- Vi har blivit mycket mer effektiva i vårt anfallsspel och värderar våra lägen väldigt bra. Hela laget jobbar väldigt hårt bland annat i presspelet vilket leder till att vi många gånger vinner bollen i bra lägen. Sen är det så att tar men ledningen så måste det andra laget öppna upp sig och då har vi varit väldigt bra på att hitta de ytor som finns och kunnat vara farliga därifrån.