Grattis Mikael Martinsson!

I dag ställer vi oss bland gratulanterna och hurrar för den nyblivne 60-åringen Mikael Martinsson.

I november 1986 skrev den förre HIF:aren Mikael Martinsson på för HBK. Tillsammans med Sven-Åke Landgren tog han chansen att gå till en allsvensk klubb.


Vänsterbacken hade 1985 blivit vald till "Årets HIF:are". Under 1986 hade den forne Ramlösa BoIS-produkten bara spelat sju seriematcher men opererades i oktober samma år för sina ljumskproblem och kände att han var på gång igen.


Men han fick göra en ny ljumskoperation och var först i april 1988 helt återställd i ljumsken, men drabbades då av en fotskada.


Debuten fick vänta till i oktober 1988 när han fick hoppa in sista tio minuterna i hemmamatchen mot IFK Hässleholm. Det blev ytterligare två inhopp varav det sista var i bortamatchen mot Myresjö IF när HBK säkrade allsvenskt avancemang.


Efter säsongen valde Martinsson att återgå till HIF då han valde att prioritera den civila biten. Där fick han nya skadeproblem och spelade sin sista match för dem 1990. Två år senare dök han upp i Landskrona BoIS i Söderettan men det blev bara en match med de svartvitrandiga.



MIKAEL MARTINSSONHelsingborg

Född 18 september 1960. 

Från Helsingborgs IF 1987, till Helsingborgs IF 1989. 

Div. 1-matcher/mål: 3/0.