Förlust för P16 mot Göteborg

En tuff match väntade mot ett bra Göteborg och efter en bra första halvlek trodde HBK:arna på att det här kunde bli en bra eftermiddag. Dock tryckte IFK till HBK vid fel tillfällen.
HBK hade lärt sig en del från matchen mot BK Häcken förra helgen. Man måste vara noggranna, man måste ställa upp för varandra och man måste jobba väldigt hårt mot de bästa lagen i Sverige.
- Många utav dessa som nu ställs mot de bästa sextonårslagen i Sverige har inte alla så mycket erfarenhet av dessa typer av matcher så dem är jättenyttiga just nu och inför framtiden, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.

HBK började bra. Man vågade hålla i bollen, man vågade lita på sina egna kvaliteter samtidigt som man gjorde det svårt för "Blåvitt". HBK hade några lägen att ta ledningen, bland annat Linus Abrahamsson vars frilägesavslut hanns upp på mållinjen.

Linus, som är 15 år, låg bakom mycket av HBK:s farliga lägen i första halvlek. Hans snabbhet och viljan att utmana ställde till de en del för IFK och just hans snabbhet gjorde att IFK:s målvakt rev ner honom utanför straffområdet och fick syna det röda kortet. En målchansutvisning, helt enkelt. 18 minuter spelade.

- Vi spelade bra. Vi önskade att vi använde bredden lite mer och var på rätt ställen i straffområdet, säger Alexander Arvidsson.

HBK ägde mycket boll och försökte skapa lägen och det var en del nästan-lägen. IFK försvarade sig väl med tio man och attackerade snabbt när läge fanns.

IFK kom i den 40:e minuten upp och etablerade lite boll men HBK-killarna försvarade väl och vann boll runt eget straffområde. Dock slarvade man och IFK kunde ställa om med kort avstånd till HBK-målet. En Blåvittspelare tog avslut som styrdes på ett HBK-ben och 0-1.

- Vi gjorde en bra första halvlek. Grabbarna visade att man lärt sig mycket från förra veckans match och från träningarna i veckan. Dessutom med en man mer så trodde grabbarna på att detta skulle kunna vändas. Dock var baklängesmålet jobbigt strax innan paus, säger Morgan Ljungkvist.

Om målet innan paus var jobbigt så var smällen direkt i andra jobbigare. IFK vann boll på egen planhalva, ställde om snabbt och kom fyra mot fyra och smällde in 0-2 efter ett inlägg.

HBK-huvudena blev lägre men man fortsatte. IFK försvarade sig väl och ställde om rejält. 0-3 kom tio minuter in på halvleken och detta också efter en omställning.
- Även om man är en man mer så är omställningar väldigt farliga. Är motståndarna beredda på att gå för det är det lätt att man numerärt är lika många eller t.o.m. färre än motståndarna. Från dagens match gäller det att killarna tar med sig att bolltapp i fel lägen kan kosta enormt, säger Alexander Arvidsson.

0-3 innebar en spik i kistan och HBK:arna orkade inte mentalt längre. Det fanns två bra chanser till 1-3 och kanske en gnutta liv där men IFK:s inhoppande målvakt gjorde en bra insats. Istället kunde IFK, med en stark lagmoral och en 3-0-ledning gnugga på och HBK:arna orkade inte stå emot och det blev några mål för mycket till slut.

- Naturligtvis olyckligt med tuffa mål innan och efter paus. Tar man ledningen istället blir det en något enklare resa. Istället tuffa, mentala mål. Vi gjorde det bra tills 0-3 och en bit därefter men egentligen bara till motståndarnas straffområde. I deras straffområde var vi inte tillräckligt skickliga för dagen. IFK gjorde det jättebra med en man mindre och förtjänade att vinna till slut. Dock ska det inte få rinna iväg i slutskedet på matchen. Det ska vi lära oss framöver, säger Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK - IFK Göteborg, P16-slutspel 0-6 (0-1)

Startelva Alexander Nielsen (ut 83) - Emil Annerhult (ut 83), Milanas Razinskas (ut 60), Axel Abrahamsson (ut 82), Fabian Kindbom Nanfeldt (ut 77) - Linus Abrahamsson (ut 46), Noel Åberg, Besnik Callaku, Egon Kurtulus - Hugo Eliasson, Enis Krasniqi (ut 75)
Avbytare Valon Asllani (in 83), Kristian Misic (in 46), Noel Wikström (in 60), Axel Persson (in 77), Hannes Mårtensson (in 75), Alvin Sandberg (in 83), Kevin Norling (in 83)
Mål 0-1 (40), 0-2 (46), 0-3 (55), 0-4 (65), 0-5 (77), 0-6 (85)