Förlust för damlaget

HBK åkte på en tung förlust i bortamötet mot Ulricehamn IFK med siffrorna 2-1. Motståndarna gör vinstmålet i den 90:e minuten.

- Klart det svider när de gör sitt mål så sent men vi kommer inte upp i nivå denna matchen även om vi trycker på sista kvarten för att avgöra till vår fördel, säger Fredrik Andersson.


Det saknades inte chanser, HBK har flera möjligheter men slarv i sista passningen gjorde att det inte blev fler mål. Ulricehamn skapade också målchanser men Maja Arvehell (bilden) gjorde några fina räddningar. 


Matchen var ganska öppen och spelet böljade fram och tillbaka i ett högt tempo. UIFK gjorde 1-0 i den 19:e minuten och Moa Karlsson kvitterade i 34:e, hennes sjunde seriemål för säsongen.


- Det har varit en säsong där vi saknar det rätta flytet för att få med oss poäng från matcherna. Dagens prestation var ett undantag annars har vi spelat bra under den märkliga säsongen. Vi fortsätter att jobba på som vi gjort under hela året. Det finns kvalitet i truppen som är väldigt hög och vi får bygga från det, menar Fredrik.


ULRICEHAMNS IFK - HBK DAM  2 - 1 

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Amanda Rees Fager, Alice Sandahl – Alva Hed, Nelli Evald (61), Emma Nielsen – Alexandra Hellekant, Moa Karlsson, Nellie Andersson (75).

Avbytare Emma Orrdal, Emma Harrysson (61), Maja Ödman (75), Ellie Nielsen, Tyra Brorsson

Mål 1-0 (19) Ebba Fritzson, 1-1 (34) Moa Karlsson, 2-1 (90) Ebba Fritzson

Resultat och tabell
finns här.