Seger för P17 mot MFF

På onsdagskvällen tog herrarna en storseger mot Umeå FC i Superettan med 4-0. Det var dock inte de enda HBK-ljuspunkterna under dagen. Först ut var P19 som slog MFF:s dito och sen storseger för P17 mot MFF:s dito.
På bilden: Målvakten Zackarias Nilsson plus backlinjen bestående från höger av Hesselgren, Eriksson, Falk och Neborg.

Åskådarna på Plan 4 på Halmstad Arena bjöds på en välspelad och målrik match när HBK mötte Malmö FF i P17-Allsvenskan. De som var HBK:are gick nog och la sig med ett leende på läpparna senare på kvällen då matchen slutade med en HBK-vinst med 5-0 efter 2-0 i paus.

Matchen inleddes i högt tempo och med böljande spel fram och tillbaka där HBK:s presspel till slut ledde till att MFF-försvaret tappade bollen till Albin Ahlstrand efter tjugo minuter och Albin serverade sin namne Binnefors som kyligt passade in 1-0 till bollklubben.

Albin Binnefors var inte nöjd med att bara göra ett mål utan efter en fin passning från Ardi Hajdari gjorde han även 2-0 till HBK innan pausvilan.

- En väldigt bra första halvlek mellan två duktiga fotbollslag säger Alexander Sakac.

Andra halvlek bjöd även den på bra fotboll där HBK:s styrka på fasta situationer skulle fira triumfer.

3-0 kom på frispark där nyförvärvet från Hyltebruk vid namn Pontus Carlsson såg att MFF-målvakten var lite felplacerad och istället för ett inlägg så sköt Pontus in bollen från 25 meter rätt upp i närmaste nättak.

Malmö var aldrig ofarliga men HBK fredade sitt mål skickligt och när det i den 69:e minuten var dags för hörna så stegade Hugo Neborg fram och med sin känsliga vänsterfot så skickade han in en skruvad boll som mittbacken Filip Eriksson vackert nickade in fram till 4-0 till de mörkblåa.

Efter en ny hörna så skulle det även bli 5-0 och det var den andra mittbacken Jonatan Falk som jobbade fram bollen till påpasslige inhopparen Lucas Lindau som tryckte in bollen med en fin vristspark.

Mattias Olofsson, som tillsammans med Alexander Sakac, har lite extra ansvar för fasta situationer var nöjd.
– Vi kan väl inte säga att vi tränar jättemycket på det men spelarna har blivit bättre och bättre på att utnyttja våra hörnor och frisparkar och det är ju väldigt bra att ha i bakfickan på matcherna.

Även huvudtränaren Robert Nordström var nöjd efter matchen.
– Efter åtta mål på två matcher mot toppmotstånd så får vi så klart hylla vårt offensiva spel som varit väldigt fint i de här matcherna. I dagens match får vi dock inte glömma bort vårt försvarsspel där alla jobbade uppoffrande och backlinjen verkligen fick bekänna färg mot ett väldigt bra MFF och hade inte vår målvakt Zackarias Nilsson dessutom gjort en rad fina räddningar så hade vi ju inte stått här med en hållen ”nolla”.

Halmstads BK - Malmö FF, P17-Allsvenskan, 5-0 (2-0)

Startelva Zackarias Nilsson – Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, Jonatan Falk, Hugo Neborg (ut 84) – Mattias Saleem Almgren (ut 75), Pontus Carlsson (ut 73, in 87), Albin Ahlstrand (ut 87), Albin Morina (ut 65) – Ardi Hajdari (ut 75), Albin Binnefors (ut 84)
Avbytare Lorent Mehmeti (in 65), Gabriel Dal Molin (in 73), Ludvig Larsson (in 75), Lucas Lindau (in 75), Imad Cibo (in 84), Gentrit Ibishi (in 84), Viktor Dahlin, Isak Svensson.

Mål 1-0 (19) Albin Binnefors, 2-0 (34) Albin Binnefors, 3-0 (54) Pontus Carlsson, 4-0 (69) Filip Eriksson, 5-0 (79) Lucas Lindau.