Degerfors inför matchen

I kväll ställs lagen mot varandra igen. De två bästa efter första halvan i Superettan: Degerfors IF och Halmstads BK. De rödvitas tränare Andreas Holmberg har uttalat sig på degerforsif.se inför matchen.

Degerfors toppar serien och har svarat för en stark inledning i serien.

– Vi har inte analyserat den i stort utan har tittat på varje enskild match. Det vi kan säga är att laget har gjort jäkligt bra ifrån sig. Vi har gått igenom målen, hur vi gör mål och hur vi släpper in mål. Mer än så har det inte varit. Vi hinner liksom inte annat än att fokusera på den kommande matchen hela tiden, säger tränare Andreas Holmberg till degerforsif.se.


Efter matchen förra lördagen ska nu lagen mötas igen. Givetvis har båda lagen tittat på förra matchen.

– Det finns grejer vi kan göra bättre och ändra på mot samma motstånd. Vi har försökt titta på vad vi gjorde bra och vad vi gjorde mindre bra i den första matchen mot Halmstad. Vi ska försöka rätta till det vi gjorde mindre bra och det vi gjorde bra ska vi försöka göra oftare, säger Holmberg, som tycker att HBK:s försvarsspel var kompakt.


- De jobbar verkligen hårt och har många bra försvarsspelare. De har också en målvakt som gjorde det svårt för oss senast (Malkolm Nilsson Säfqvist). Att få hål på Halmstad är en tuff uppgift, men jag tycker att vi var på god väg senast även om det inte räckte hela vägen, menar Andreas Holmberg till Degerfors IF:s hemsida.


Kl. 19 i kväll är det avspark och matchen kan man se på Dplay.