Damlaget jagar poäng

I morgon lördag spelar HBK Dam hemmamatch igen. Denna gång mot Göteborgs FF, som precis som HBK är nykomlingar i div. 1 detta år.
Med fem omgångar kvar är varje poäng viktig och denna gång ställs HBK mot ett lag som ligger en poäng före och på platsen ovanför i tabellen.

En ny bekantskap återigen. Det går att få fram lite klipp och bilda sig en uppfattning från de olika lagen men att helt veta hur de spelar är svårt. Vi koncentrerar oss på hur vi uppträder och har jobbat i olika formationer senaste tiden, säger Fredrik "Fidde" Andersson. 

Damerna har presterat väldigt bra fotboll men fått med sig för få poäng från matcherna. Det är egentligen bara två halvlekar i olika matcher som Fredrik inte är nöjd med. 

- Som ungdomsledare är man väldigt intresserad av prestationer och hur det ser ut både individuellt och som lag. På seniornivå är det poäng som gäller och hur spelet ser ut är underordnat. Det optimala är ju att få med båda, spela bra och vinna matcher.


- Vi fortsätter med det som vi tränat hela året, spela en fotbollmed högt tempo och stor variation, säger "Fidde" inför lördagens match,


Tabell finns här.