Bäst på 2000-talet - 5:e plats: Tomas Zvrigzdauskas

I januari genomfördes en omröstning på hemsidan om vilken spelare som varit bäst på 2000-talet. Tanken var att det i samband med premiärnedräkningen skulle presentera de fem bästa och vinnaren i samband med själva matchen på Örjans vall.

Nu blev det inte så då det inte fick vara någon publik på Örjans vall. Därför väljer vi nu att presentera de fem första i omröstningen, där totalt 34 st. spelare fick röster. 


På femte plats kom den litauiske mittbacken Tomas Zvirgzdauskas.


2002 låg HBK i nedre regionen av tabellen och det krävdes förändringar under sommaren. Först kom Magnus ”Turbo” Svensson hem, sen lånades Pascal Simpson in och till slut inköptes litauern Tomas Zvirgzdauskas från polska Widzew Lodz.


”Zvirre” visade direkt att han var en mittback som inte steg undan och i stället för kort tid i HBK, stannade han kvar i nästan tio säsonger. Zvirgzdauskas bildade under många år ett av Allsvenskans bästa mittbackspar med Tommy Jönsson och tillsammans var de nära att vinna Allsvenskan 2004 när HBK kom tvåa.


Zvirgzdauskas spelade totalt 56 A-landskamper för Litauen och av dessa var 32 under hans tid i HBK. Därmed är han den som representerat HBK vid flest A-landskamper.


Tomas Zvirgzdauskas lade av inför säsongen 2012 och hjälpte under ett år till som ungdomsledare i föreningen. Han har tillsammans med familjen blivit Halmstad trogen efter karriären.