Bäst på 2000-talet - 4:e plats: Markus Rosenberg

2003 hade HBK ett anfallspar i Robert Andersson och Igor Sypniewski. Efter säsongen lämnade båda två föreningen. ”Robban” varvade ner i BK Astrio medan Igor gick till Malmö FF. Där i deras B-lag hade nye tränaren Janne Andersson upptäckt efterträdaren – Markus Rosenberg.

I dag känner alla till ”Mackans” karriär och som en av de största MFF-ikonerna genom tiderna. När han kom till HBK behövde han få kontinuerlig speltid i Allsvenskan och det fick han med råge. Tillsammans med Yaw Preko på topp och med spelare som Sharbel Touma och Dusan Djuric på mittfältet spelade HBK Allsvenskans bästa fotboll.


”Mackan” och ”Dulle” blev stora idoler och tonårstjejer kom till och med för att titta på träningarna. På planen levererade ”Mackan” och svarade för 14 mål, vilket resulterade i delad skytteligatitel.


Dock blev han skadad tidigt i den sista matchen mot IFK Göteborg och fick utgå i halvtid. Detta gjorde kanske att HBK aldrig fick det förtjänade guldet.


Efter sin säsong i HBK var han ett halvår i Malmö FF innan han tog steget ut i Europa, med spel i bl.a. Ajax, Werder Bremen och West Bromwich. Han återkom senare till MFF och gjorde stora avtryck där, innan han förra hösten avslutade sin framgångsrika karriär.