Bäst på 2000-talet - 3:e plats: Igor Sypniewski

Utan Jonas Thern hade aldrig Igor Sypniewski fått den kultstatus som han har i HBK. Inför 2003 fann dåvarande tränare Thern den polske anfallaren som tidigare hade spelat i Polen och Grekland.

Med Panathinaikos hade han varit bäst i deras Champions League-match mot Manchester United på Old Trafford. Han fick senare lite trassel och blev klubblös under hösten 2002. När Thern plockade han till Halmstad var han otränad och fick en massa extra träning.


I HBK gjorde han mål direkt hemma i premiären mot GIF Sundsvall och han gjorde några fantastiska mål, som målet från halva planen hemma mot Landskrona BoIS. 


Dock började han må dåligt under hösten 2003 och svarade inte för så många mål då. Ändå valde Malmö FF att värva honom men där var han bara några månader. Det blev även allsvenskt spel i Trelleborgs FF innan han stack hem till Polen.


Han kom senare till Limhamn/Bunkeflo men åkte fast i en poliskontroll. Därefter har det varit mest negativa rubriker om Igor Sypniewski, som har haft problem och har avtjänat ett fängelsestraff, men i HBK-hjärtan är han för alltid en ikon.