Bäst på 2000-talet - 1:a plats: Tommy Jönsson

Den som blev framröstad som bäste HBK:are på 2000-talet är Tommy Jönsson. Han kom till HBK 1998 och spelade fram till 2010. I stort sett hela tiden var Tommy ordinarie, framför allt som mittback men fick även vid några tillfällen spela vänsterback.

Hans moderklubb är GIF Nike men kom som pojklagsspelare till Malmö FF. Där tog han ett stort silver och två små silver innan han 1998 kom till HBK. Under första säsongen spelade han mittback med Jesper Mattsson, innan han senare bildade med spelare som Michael Svensson och Petter Hansson innan Zvirgzdauskas kom hösten 2002. Senare blev det även en tid med Peter Larsson.

 

När föreningens senaste guld togs gjorde Tommy Jönsson det viktiga 1-0 på straff mot Elfsborg, vilket betydde SM-guld. Tommy blev senare lagkapten och han var med om stora silvret 2004 och bedrifter som att slå ut både Benfica och Sporting Lissabon.

 

Under sin tid i HBK fick han spela 3 A-landskamper och han avslutade sin karriär i november 2010 uppe på Stockholms Stadion.

 

Totalt blev det 304 allsvenska matcher i HBK och han har dessutom 66 st. i Malmö FF. Han är sedan mars 2019 invald i HBK:s styrelse.