Baffo inför returen

Förra lördagen blev det en 2-0 seger borta mot Degerfors IF i den första seriefinalen. På måndag möts lagen igen och HBK-backen Joseph Baffo tror att det är ett revanscherande lag som kommer hit i de röda tröjorna.
Uppe på Stora Valla började HBK bäst och tog ledningen under första halvan av matchen.
- Jag tror nog att de blev lite överraskade utav vår första press, vi började väldigt starkt. I första halvlek tycker jag att vi var det klart bättre laget och hade bra kontroll på matchen. Vi skapade målchanser och tog tillvara på det, säger Joseph Baffo.

Efter paus fick Degerfors mer tryck på HBK och skadade en del lägen som kunde slutat illa för HBK.
- Vi får erkänna att vi hade lite flyt i andra, de hade några fina lägen där "Malle" står i vägen. Vi hade många spelare som gjort en hel del uppoffringar för att undvika en reducering. Allt som allt tycker jag vi gjorde en bra insats, vi höjde oss gentemot Sundsvallsmatchen. Vi gick tillbaka till grunderna och vi satte dem väldigt bra och det gjorde att vi kom in i matchen väldigt bra och kunde slutföra den på ett bra sätt också.

Han tror att Degerfors kommer till Örjans vall med en stor vilja att ta tre poäng med sig hem.
- De kommer att komma hit med en enorm vilja för att visa att de vill ha med sig tre poäng hem och vill visa att de är det bättre laget och att de ska ligga uppe i topp. De kommer vara sugna och hungriga på att ta med sig tre poäng hem för att revanschera sig själva, tror Baffo inför måndagens uppgift

- Samtidigt laddar vi upp och vi vet vad vi kan. Vi har med oss tre poäng sen bortamatchen men måste vara ödmjuka inför uppgiften, de är ett bra lag men det är vi också. Det kommer krävas att vi ger hundra procent och att vi spelar som vi ska och gör det vi är bra på.

Bakåt har det sett väldigt stabilt ut med tio nollor på femton matcher. Baffo tycker inte bara det är målvakten och backarna som ska ha berömmet för detta.
- Det är hela laget då vi gör jobbet för varandra och gör det vi ska. När vi gör det och sätter det på plats, så tycker jag att vi är ett väldigt stabilt lag. Vi är en enhet skulle jag vilja säga, säger #13 Baffo avslutningsvis.

HBK - DEGERFORS IF
Måndag 7 september kl. 19.00
Örjans vall (utan publik)
Matchen sänds i Dplay