Akademilagen möter Göteborgslag

Våra tre akademilag spelar alla mot Göteborgslag i helgen. De två äldsta möter IFK medan P16 möter GAIS i en omlottad serie.
Fredag 11 september kl. 19.00
IFK GÖTEBORG - HBK P17 

Efter den uppskjutna matchen mot HIF och en tidigare planerad matchflytt till den 16/9 mot Malmö FF så möter nu HBK P17 IFK Göteborg på bortaplan på fredagen.

- Killarna är verkligen spelsugna och vi är tacksamma för att vi fick en internmatch mot vårt P19-lag i fredags (2-4) som gjorde att vi fick den tempohöjaren vi behöver inför IFK-matchen, säger Robert Nordström.
– Vi förväntar oss en tuff match på Kvibergs konstgräs.

Lag1-5 i serien går till SM-slutspel, lag 6-10 går till placeringsmatcher och lag11-14 spelar om nedflyttning. 
Tabell och resultat finns här


Lördag 12 september kl. 14.00
IFK GÖTEBORG - HBK P19
 

En tuff match väntar P19 på lördag. Det äldsta akademilaget gästar Kamratgården och ett IFK Göteborg som så här långt gjort en väldigt stark säsong.

- Det har varit speluppehåll i två veckor så det ska bli härligt att ta oss an den här matchen för att verkligen se var vi står. ”Blåvitt” är alltid bra och jag hoppas vi kan göra en stabil match bakåt samtidigt som vi är noggranna i det offensiva spelet och tar oss an utmaningen att vara det lag som för matchen till största del. Det tillsammans med att vi höjer oss i straffområdena vill jag se, säger tränare Johan Bergström.

Tabell och resultat finns här.


Söndag 13 september kl. 13.00
HBK P16 - GAIS

P16 möter GAIS i första omgången av P16-slutspelet. Ett GAIS man mötte hemma för dryga månaden sen i en match som slutade 4-4 efter att HBK haft 4-1.
- Vi trodde matchen var över och slappnade av allt för mycket. Nu ska vi spela i 90 minuter, säger Morgan Ljungkvist.

HBK jobbade vidare och förutom 4-4 mot GAIS blev det vinst i övriga matcher. 
- Vi har ett gott självförtroende och hoppas och tror att det kommer bli bra matcher där vi kan fortsätta att utvecklas i, säger Morgan Ljungkvist.

Tabell och resultat finns här.

---
Foto: Casper Johansson
Lagfoton: Louise Dock