AFC besegrades med 3-0

HBK kom direkt tillbaka efter förlusten senast och vann för första gången på bortaplan mot AFC. Och Malle fick rädda en straff.
En regngrå eftermiddag i Eskilstuna gick över i solsken vid matchstart. Och ännu mer sol blev det ganska snabbt - på plan. För efter sex minuter blev det 0-1. Andreas Bengtssons inlägg nådde Samuel Kroon som nickade ner till Rasmus Wiedesheim-Paul som drog till direkt.

Nästa riktiga läge (13) fick HBK när de kom upp på högersidan och där Boman spelade snett bak men där Emil Tot Wikström inte fick ren träff och målvakten kunde rädda nere vid stolpen till hörna.

AFC:s första chans kom när HBK missade en passning (17) på egen planhalva och där Ismet Lushaku kom till skott vid straffområdeslinjen men Malkolm agerade säkert.

Efter en halvtimma fick Bollklubben en omställning där Tot Wikströms inlägg nådde en trängd Rasmus som via klacken försökte tråckla in den utan framgång.

I 42:e minuten ökade HBK till 0-2 efter en bra press och där en hemmaback halkade, Emil Tot Wikström hann före och spelade en bollen i en klunga där Mikael Boman var sist på bollen.

Ett psykologiskt mål som betydde tvåmålsledning i paus.

Andra halvleks första chans fick (53) hemmalaget på en frispark från 25 meter. Ryan Williams sköt och via Malkolms fingrar gick bollen i ribban och till hörna.

I stället blev det 0-3 i 64:e minuten. Rasmus var nere vid kortlinjen slog in bollen som gick via en hemmabacken Jesper Manns in i eget mål.

Efter målet försökte HBK hålla bollen mycket inom laget och inte chansa för mycket samtidigt som AFC hängde lite med huvudena.

Emil Tot Wikström slog en stickare till Boman (75) som försökte passera målvakten men denne fick en fot på bollen.

I 83:e höll HBK på att ställa till det med en för lös hemåtpassning men Malkolm kom ut och störde utanför straffområdet vilket gjorde att "Ante" hann före och rädda situationen.

Med ett par minuter (88) var det nära reducering när hemmalaget på ett inlägg fick till en nick som gick strax över.

I 93:e minuten fick hemmalaget strax efter en hands där det tog lite tid innan straffen dömdes. Karim Rossis straff räddades av Malkolm Nilsson Säfqvist och även returen från Jesper Manns.

AFC ESKILSTUNA - HALMSTADS BK   0 - 3
Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 68), Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 81) - Mikael Boman (Sadat Karim, 88), Rasmus Wiedesheim-Paul (Crespo Kamara, 88)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Jacob Olsson, Isac Larsson
Varning Dusan Djuric (64)
Mål 0-1 (6) Rasmus Wiedesheim-Paul, 0-2 (42) Mikael Boman, 0-3 (64) självmål av Jesper Manns