Sadat firade sin dag med att bli matchhjälte

På sin 29:e födelsedag avgjorde Sadat Karim för HBK när det blev seger mot Västerås SK med 2-1. Dess för innan hade han nickat fram till Mikael Bomans 1-0 mål.
En kall lördagskväll sent i oktober. Det var förutsättningarna när de två formstarka lagen HBK och Västerås skulle göra upp i Superettans 25:e omgång. Västerås som med sina tre raka segrar kommit ur bottenstriden och placerar sig på åttonde plats och HBK spelar såklart för att nå den allsvenska direktplatsen.

Sist de bägge lagen möttes, i slutet på juli fick Bollklubben med sig alla tre poäng efter att Crespo Kamara avgjort, så det var bäddat för en tuff match på Örjans vall.

Västerås började piggast och kunde flera gånger spela sig ur HBK:s press, men utan att skapa mycket till målchanser. HBK kom in mer i matchen och kunde efter ungefär en kvart ta över matchen och föra matchen. Mikael Boman och födelsedagsbarnet Sadat Karm fick arbeta mycket felvända mot Västerås tuffa försvar men kunde ofta vinna de duellerna, vilket gav Halmstad möjligheten att flytta upp och etablera ett bättre spel.

Efter 35 minuter tog HBK ledningen efter en period av fint spel och flera halvchanser. Thomas Boakye hittade Sadat Karim som vann sin duell och kunde nicka ner bollen till sin anfallskollega Mikael Boman som från nära håll kunde göra 1–0 på volley.

VSK svarade med att lyfta laget vilket skapade ytor för HBK att kontra på, närmast i den första halvleken var Karim som efter att ha kämpat sig förbi ett antal grönklädda västeråsare fick avsluta från långt håll men lyckades inte träffa mål.

- Vi gör en stark första halvlek, vi är bättre än Västerås och dominerar halvleken och kunde kanske ha ett mål till i paus. Defensivt släpper vi inte till några chanser alls så jag är väldigt nöjd med första halvlek, säger Magnus Haglund.

Den andra halvleken började hemmalaget bäst, fina kombinationer ledde fram till en hel del chanser. Karim hittade Emil Tot Wikström som kom igenom i straffområdet men lyckades inte överlista Anton Fagerström i Västeråsmålet.

Dryga tio minuter in i andra halvlek kvitterade Västerås efter att ha snyggt spelat sig fram sig fram genom HBK:s straffområde och Viktor Prodell kunde från nära håll kvittera.

-Vårt mål kommer lite som en blixt från klar himmel, jag trodde först inte att det blev mål. Sen gör vi en bra andra halvlek och med lite tur får vi med oss en poäng i dag, säger VSK-tränaren Thomas Askebrant.

Men HBK lät sig inte blir nedslagna utan bara minuten senare kunde Sadat Karim göra 2–1 efter att ha först ha avslutat tungt och sedan slagit in returen.

Med dryga kvarten kvar gjorde VSK ett trippelbyte som verkligen satte fart på bortalaget som tog över matchen och radade upp anfall och skapade mot slutet ett stort tryck som tvingade HBK att gå ner till en fembacklinje.

Men mitt i all press fick Karim ett slumpläge som Anton Fagersröm tappade men lyckades rädda den på mållinjen.  Men trots flera goda chanser så stod HBK emot och vinner med 2–1.

- VSK äter sig in i de hela i andra, de har ett bra spel och vänder spelet väldigt bra, sen är de farliga på sina inlägg. Vi går först ner på fem man på mitten för att få kontroll på matchen och sedan ännu lägre med fem backar för att komma närmare deras inläggsspel, avslutar Magnus Haglund.

HALMSTADS BK – VÄSTERÅS SK  2 – 1
Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström (Alexander Berntsson, 88) – Mikael Boman (Erik Ahlstrand, 75), Sadat Karim
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Dusan Djuric, Simon Lundevall, Crespo Kamara
Mål 1-0 (37) Mikael Boman, 1-1 (56) Viktor Prodell, 2-1 (57) Sadat Karim