Rasmus lämnar HBK

HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul lämnar HBK med omedelbar verkan då han är klar för norska toppklubben Rosenborg BK.

-Det är givetvis tungt att i striden om allsvenska platser tappa sin skyttekung. Samtidigt så är vårt ekonomiska läge av sådan art att en spelarförsäljning var oundviklig, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.


Rasmus var inte med i senaste matchen mot Ljungskile SK och hade inte heller kunnat deltaga i helgens match mot Jönköpings Södra IF p.g.a. en vadskada.


Rasmus Wiedesheim-Pauls karriär började i BK Astrio men som 14-åring tog han steget över till HBK. Som 17-åring fick han debutera i Superettan för HBK 2016, innan han året efter var utlånad till Landskrona BoIS under våren. På hösten fick han göra två matcher för HBK i Allsvenskan.


2018 blev det inget spel i Superettan för HBK utan i stället lånades han ut till IFK Värnamo där han fick speltid i samma serie. Förra året gjorde han sitt första HBK-mål när Magnus Haglund bytte in honom nere i Trelleborg i maj. Därefter rullade det på och han svarade för inte mindre än 19 mål. I år blev det 13 mål innan han nu fortsätter sin karriär i norska Rosenborg BK.


FAKTA

Rasmus Wiedesheim-Paul
Från 
BK Astrio 2013, till Rosenborg BK 2020
Allsvenska matcher/mål 2/0
Superettan matcher/mål 48/32

Superettan-matcher/mål i IFKVärnamo 2018: 13/2
HP-Dribblern 2019
Landskamper 2 J