P17 vände 0-2 till 3-2 mot Malmö FF

Det blev en sprakande och mycket spännande match i P17-Allsvenskans slutspel när HBK och MFF möttes på Björkvallen i Ränneslöv på söndagen. Malmö FF ledde med 2-0 i pausen och en HBK-seger såg avlägsen ut men matchen skulle till slut vinnas av det mörkblåa hemmalaget med 3-2 efter en episk vändning i andra halvlek.
Vi ledare är fulla av beundran över hur killarna och laget reser sig och faktiskt till slut vinner helt rättvist, säger HBK:s huvudtränare Robert Nordström.

Matchen inleddes lite trevande när lagen kände på varandra men på MFF:s första målchans efter en kvart så gjorde man på en omställning första målet i matchen när man utnyttjade ett friläge på bästa sätt och 0-1 blippade upp på resultattavlan.

Detta gjorde att HBK ökade takten och skapade flera bra målchanser men stod inte stolpen i vägen så gjorde MFF:s målvakt fina räddningar eller så lyckades bollklubbsgossarna inte träffa målet på sina avslut.

Med ett par minuter kvar av första halvlek så gjorde istället MFF 2-0 efter att man utnyttjat ett litet försvarsslarv i HBK och nu trodde nog de flesta att skåningarna skulle ta hem de tre poängen.

- Eftersom vi hade fler målchanser än MFF så kände vi att chansen fortfarande fanns att vända på detta och vi var dessutom överens med spelarna att det fanns lite mer att krama ut av flera killars individuella prestationer, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

- I omklädningsrummet hänger det sedan 30 år tillbaka lämpligt nog ett ”ordspråk” som gäller än idag – Den som inte ger ALLT ger ingenting – och det fick alla med sig ut till de avslutande 45 minuterna, nämner Tony Andersson och avslöjar att det var Robert Nordström som var tränare i RGIF på den tiden…

HBK P17gick verkligen från ord till handling och pressade ner Malmölaget direkt i andra halvlek och efter tio minuter fick man utdelning då bollen efter ett fint anfall gick till Kazper Karlsson som hittade igenom med en bra genomskärare till Remo Gotfredsen som med ett rappt högerskott sköt in 1-2 och jakten på seger inleddes.

MFF var aldrig ofarliga men det var nu HBK som var det spelförande och framför allt det chansskapande laget. Efter 68 minuter så var det Ardi Hajdari som med ett väldigt skarpt skott från tjugo meter fick in kvitteringen till 2-2 och matchen stod och vägde.

För att ha chans att vinna gruppspelets södra grupp och gå till SM-final så var inte ett oavgjort resultat värt någonting för varken HBK eller MFF och det blev nervkittlande avslutning på matchen.

HBK bytte i vinstjakten in pigga Lorent Mehmeti och Lucas Lindau mot duktiga Pontus Carlsson och Mattias Saleem Almgren, vars ork nu hade tagit slut på Björkvallens fina men i andra halvlek tungsprungna gräsmatta.

Med tolv minuter kvar kom matchens sista mål och det var i rätt målbur med mörkblåa ögon sett, då HBK fick ner bollen i MFF:s straffområde och en passning från Albin Ahlstrand hittade Remo Gotfredsen (bilden) som med ett vackert volleyskott fastställde slutresultatet till 3-2. Detta medförde stor glädje bland alla HBK:are både vid målet men framför allt efter att duktige domaren Damir Pezer sedan blåst av tillställningen efter lite extratid och segern var vunnen.

- Vi får inte glömma att tacka Ränneslövs GIF för ett mycket fint arrangemang, säger Alex Sakac och Tomas Carlsson, vi och spelarna är inte bortskämda med resultattavla, musik i högtalarna och öppen kiosk så det här blev en fantastisk fin eftermiddag.

Nästa helg är det dags för näst sista omgången av P17:s SM-slutspel och för att finaldrömmen skall hållas vid liv för HBK krävs det att laget vinner den tuffa bortamatchen mot Helsingborg samtidigt som Häcken slår IFK Göteborg.

Se den spännande tabellen HÄR.

HBK P17 – Malmö FF P17 3-2 (0-2)

0-1 (14), 0-2 (43), 1-2 (54) Remo Gotfredsen Grgic, 2-2 (68) Ardi Hajdari, 3-2 (78) Remo Gotfredsen Grgic.

Laget: Zackarias Nilsson – Wilmer Hesselgren (52), Filip Eriksson, Viktor Dahlin, Hugo Neborg – Mattias Saleem Almgren (76), Albin Ahlstrand, Kazper Karlsson, Pontus Carlsson (74) – Ardi Hajdari (89), Remo Gotfredsen Grgic.
Avbytare: Gentrit Ibishi (52), Lorent Mehmeti (74), Lucas Lindau (76), Ludvig Larsson (89), Albin Morina, Gabriel Dal Molin, Petter Andersson.