Notiser efter Jönköping-HBK

Det blev förlust i gårdagens bortamatch mot Jönköpings Södra IF och den förlustfria sviten på bortaplan försvann efter elva matcher och 374 dagar.

Samtidigt försvann sviten om att HBK innan dess gjort mål i nio raka matcher. Senast HBK inte gjorde mål var den 8 augusti mot GAIS.


Mikael Boman gjorde i går sin 300:e match i svensk elitfotboll. Av dessa är 123 matcher i HBK (58 i Allsvenskan och 65 i Superettan), 106 matcher i Falkenbergs FF samt 71 i IFK Göteborg.


Lite mindre jubileum i går hade Jonathan Svedberg som gjorde sin 90:e match i elitfotbollen, Sadat Karim sin 70:e match i HBK-tröjan, Joel Allansson sin 50:e match i Superettan samt Joseph Baffo som gjorde sin 20:e i samma serie.


Totalt var det 20:e seriematchen mot Jönköpings Södra och den fjärde förlusten. Senaste förlusten på Stadsparksvallen var i oktober 1945. Det var blott andra gången som HBK inte gjort mål mot J Södra. Senast var 1961 i en match på Örjans vall.


Att göra första målet är viktigt. I årets matcher för HBK har det blivit mål i 18 matcher. I dessa har det lag som gjort första målet vunnit femton gånger. Två gånger har det blivit oavgjort och en gång har det andra laget vunnit, och det var HBK som gjorde det i hemmamatchen mot AFC i juli.


För Isac Harrysson var det årets första inhopp – och det första på över två år. Senast Isac spelade var i juli 2018 i hemmamatchen motDegerfors IF.