Notiser efter HBK-Brage

Det blev en härlig seger för HBK på lördagseftermiddagen när IK Brage besegrades med 2-0. Detta efter att Emil Tot Wikström (bilden) gjort sitt fjärde mål för säsongen och Mikael Boman sitt femte mål.

Sadat Karim gjorde i går sin 90:e match i Superettan, varav 51 är i HBK-tröjan och 39 för Landskrona BoIS. Simon Lundevall fick göra sin första match för HBK på Örjans vall när han hoppade in.

Båda målen var före paus och det betyder att HBK nu gjort sex mål i första halvlek på Örjans vall i år. Annars är det efter paus HBK har producerat flest mål med sexton på Örjans.

Vid sju tillfällen i år har HBK gjort första målet i en hemmamatch och vid samtliga tillfällen har HBK vunnit. Totalt har HBK gjort första målet i fjorton matcher varav man gått segrande ur tretton av dessa.

För åttonde gången i år höll HBK nollan på hemmaplan och har nu stängt igen helt i fjorton matcher av tjugotre. Det var tredje raka nollan på Örjans vall.

Segern var HBK:s femte raka seger mot IK Brage på hemmaplan. Senast dalmasarna åkte hem med samtliga poäng var 1992 i Kvalsvenskan. Det är de enda poängen som de tagit på nio senaste resorna till Örjans vall, då HBK vunnit åtta av dessa.