Motståndarkollen: Östers IF

Nu är det bara fem matcher kvar i årets Superettan och på lördag, 31/10, spelar HBK:s herrlag bortamatch mot Östers IF i Växjö. Öster förlorade med 4 – 1 mot Örgryte IS i lördags och HBK vann hemma mot Västerås SK med 2 – 1. Öster ligger på fjärde plats i tabellen med 45 poäng och HBK är på andra plats, åtta poäng före Öster.

Öster inledde piggt mot ÖIS utan att göra mål. I 17:e minuten tog ÖIS ledningen med 1 – 0 genom Mjällbylånet Bubacarr Jobe. Målet gav ÖIS energi och Bubacarr gjorde ytterligare två mål i första halvlek och fullbordade därmed sitt äkta hattrick.

Efter paus spelade Örgryte av matchen och enligt matchrapporten på Östers hemsida såg Österspelarna hängiga ut. Trots detta kunde Öster skapa några farligheter och i den 76:e minuten reducerade Öster på en hörna genom Simon Alexandersson. Öster hade chanser att reducera fler gånger men det var Örgryte som definitivt avgjorde matchen genom att göra 4 – 1. Målskytt var Mostapha El Kabir, som kom som nyförvärv i september.