Lundevall debuterar mot Hässleholms IF

I morgon spelar HBK bortamatch mot Hässleholms IF i Svenska Cupen. Div. 2-laget ska försöka sätta stopp på HBK:s planer att avancera i cupspelet.
- Det är en viktig match för oss för vi väldigt gärna vara med i Svenska Cupens gruppspel i februari-mars. Då får vi fina tävlingsmatcher på försäsongen och det är värt mycket, dessutom blir det garanterat mot bra motstånd också, säger Magnus Haglund.

- Det är full fokus på matchen så vi förbereder oss väl och vi åker till Hässleholm med ambitionen att gå vidare i cupen. Vi vet att det kommer att krävas att vi är med fullt ut från början och inte ger våra motståndare någon energi.

Det är bara tre dagar mellan matchen i Jönköping i lördags och morgondagens match i Skåne men det ser Haglund inga problem med.
- Vi tycker det är roligt med matcher och har en trupp där vi kan byta några spelare mellan de här matcherna också vilket är positivt. 

Två spelare är inte tillgängliga till matchen, Andreas Johansson och Dusan Djuric, men annars är alla uttagningsbara inklusive nyförvärvet Simon Lundevall som nu är spelklar för HBK.
- Han startar matchen och gör debut i HBK från start direkt. Det blir intressant att se Simon i den blåa tröjan. 

Att komma in i ett nytt lag kan ta sin tid men Magnus menar att spelsättet är ganska likt det som de hade i Elfsborg under deras år tillsammans där.
- Grunderna i mitt huvud är detsamma, det är egentligen bara nyansskillnader utifrån spelartyper som jag hade där och har här. Han har nog spelat sin bästa fotboll då på det sättet som vi spelade, så det ska passa honom, säger Haglund som redan sett skillnader i Lundevall under hans träningar under de sista dagarna.

- Han ser piggare och piggare ut och touchen blir bättre och bättre. Den här matchen kommer väldigt snabbt inpå för honom, men det är lika bra att komma in i det.