Jubilaren Ante varnar för Öster

Lagkaptenen Andreas Johansson om självförtroendet i gruppen, om den svåra bortamatchen till helgen och att han på lördag har chansen att göra sin 350:e match i HBK:s representationslag.
Andreas Johansson missade matchen borta mot Jönköpings Södra och har sedan spelat samtliga fyra matcher och alla har resulterat i vinster, vilket är bra för självförtroendet i gruppen.
- Det är en jättegod känsla i hela laget och vi har fått ett bra självförtroende. Vi har vunnit när vi varit bättre än våra motståndare men vi har även fått kriga för våra poäng, som t.ex. i matchen mot Norrby där vi i andra halvlek inte spelade så bra som vi vill. Vi har vunnit på olika sätt som också är en styrka, så vi har självförtroende och ser fram mot de här fem återstående matcherna.

Vi börjar närma oss november och planerna är kanske inte i samma skick som i somras, vilket Andreas känt av.
- Man märker att det i gräsmatcherna börjar släppa mycket mer och börjar bli lite halkigt, men jag tror att det är en större fördel att vara på en gräsplan och träna, då det är tyngre än träna på konstgräs. Du känner dig fräschare inför konstgräsmatcherna, men vi bara en sån kvar, säger "Ante G".

På lördag väntar match i omgång 26 på Visma Arena, tidigare Myresjöhus Arena, i Växjö mot fjärdeplacerade Östers IF.
- Det blir en svår och tuff bortamatch. Där de ligger just nu så måste de mer eller mindre vinna, fast vi vill så klart också vinna. Tittar vi på när vi mött alla lagen så var Öster ett av de lagen som var bland de bättre som vi mött, så de är helt förståeligt att de ligger där uppe som de ligger. Så det är ett bra lag vi möter och en tuff match som väntar.

Om inget oförutsett inträffar så spelar Andreas sin 350:e A-lagsmatch för HBK på lördag och går därmed upp på 25:e plats genom tiderna. Detta var något som "Ante" inte kände till.
- Det visste jag inte. Jag har varit med i många år och ändå varit borta härifrån i tio år. Det är roligt och häftigt, säger Andreas om sitt lilla jubileum på lördag.