Inför HBK - Brage

HBK tar emot formstarka Brage på lördagen och tränare Magnus Haglund förväntar sig en tuff match. 
Det är mitten av oktober och än är inte seriespelet slut för HBK.Här näst väntar klassiska Brage. Senast dem möttes var i början av säsongen uppe i Borlänge. En match, trots 0–0, gav gästande HBK mersmak vad som komma skall. 
- Brage kommer till denna match i en väldigt god form. Dem slog först ÖIS klart med 3–1 för att sedan göra 5-0 mot Division 1-ledande Vasalund och följde upp detta med att spela 0-0 mot serieledande Degerfors så det kommer bli en väldigt svår match. 

Brage hade många problem med skador på flera spelare i början på säsongen men har nu börjat hitta tillbaka till de fina spel som de hade i fjor. 
- Vi har bra koll på hur vi ska slå Brage och vi försöker att göra det genom att spela vårt spel. Vi har varit väldigt framgångsrika på det i år och jag litar på att laget kan hantera Brage på bästa sätt,  fortsätter Magnus.

HBK kommer från en imponerande insats senast borta på Gamla Ullevi där HBK slog Gais med 3–1. 
- Det finns flera saker jag vill ta med från den matchen. Vi har ett mycket aggressivt försvar som gör att vi vinner bollen ofta och ofta högt upp i banan. När vi vann bollen hade vi ett varierat anfallsspel både i djupled och i sidled och så gjorde vi tre mål såklart. Och även nu mot Brage blir nyckeln att få tag på bollen och det gör man bäst med ett aggressivt och välfungerande försvarsspel.
 
- Det är väldigt viktigt att när en målgörare lämnar att en annan tar över och det har Mikael Boman gjort med tre mål på två matcher.
  
- Vi har nästintill komplett trupp, bara Crespo saknas så det höjer såklart kvalitén på träningarna och kompetensen hårdnar. Det gör också så vi kan vara mer flexibla i hur vi väljer att disponera laget samt hur vi kan förändra matcher med byten, avslutar Magnus.