HBK överens med Simon Lundevall

HBK har kommit överens om ett kontrakt året ut med yttermittfältaren Simon Lundevall under förutsättning att all pappersexercis kommer att fungera.

Magnus Haglund hade Simon i sin trupp under tre år i IF Elfsborg och nu när chansen fanns var inte HBK sena med att plocka in Simon.

- Vi är överens om spel under resten av säsongen under förutsättning att all formalia faller på plats, säger Magnus.


- Simon känner jag väl sedan tiden i Elfsborg och han är en spelare med offensiva spetskvalitéer som spetsar vår trupp, en riktigt poängspelare, menar Magnus.


32-årige Simon Lundevall kommer ursprungligen från Eskilstuna City och spelade senare i Superettan för Västerås SK. 2011 debuterade han i Gefle IF för vilka han spelade i lite över tre år, innan han spelade i fem år för IF Elfsborg. 


Efter förra säsongen lämnade han IF Elfsborg för spel i indiska North East United FC. Det blev bara fyra matcher innan han lämnade Asien. Han var på väg till grekiska Volos FC men efter bara några veckor lämnade han dem utan att bli registerad för grekerna.


Nu har han bestämt sig för spel i HBK där han återförenas med Magnus Haglund som tränare, vilken han hade i IF Elfsborg 2015-17. Under 2017 vann han den allsvenska poängligan efter sex mål och femton målgivande assister. Samma år i juli blev han utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan.


-Det ska bli riktigt kul att få vara med i slutspurten och få hjälpa till och bidra med det jag kan. Det ska bli riktigt kul att spela fotboll igen, säger Simon, som förklarar vilken slags fotbollsspelare han är:


-Jag är en offensivt lagd mittfältare som under större delen av min karriär spelat som vänster yttermittfältare. Mina styrkor har jag i offensiven, då jag är bra en-mot-en och att driva boll framåt. Jag har varit bra på att hitta poäng genom assister och mål, förklarar Simon Lundevall.


SIMON LUNDEVALL
Född 23 september 1988
Klubbkarriär Eskilstuna City (-2008), Västerås SK (2009-11), Gefle IF (2011-14), IF Elfsborg (2015-19), North East United FC (2020)
Allsvenska matcher/mål 199/30 (Gefle IF 61/11, IF Elfsborg 138/19)
Superettan matcher/mål 20/3 (Västerås SK)
Landskamp 1 A (2015)