Ångerfull Dusan om sin avstängning och att vara tillbaka i laget

Efter att ha fällt en negativ kommentar i matchen mot Umeå FC i mitten på september har Dusan Djuric varit borta från spel i fem matcher. Till matchen på lördag är han uttagningsbar igen och han är sugen på att få spela fotboll igen.

- Det har varit oerhört jobbigt för mig och min familj. Jag har mått dåligt av händelsen och att inte få vara med och spela i matcherna, menar Dusan, som i samråd med föreningen kom överens om att han inte skulle delta i den efterföljande matchen mot Akropolis IF och därefter fick en avstängning på ytterligare fyra matcher av Svenska Fotbollförbundet.


Avstängningen skedde efter att han i samband med matchen mot Umeå FC slängde en oacceptabel kommentar till en motspelare.

- Jag ångrar djupt det jag har sagt och önskar att jag hade det ogjort. Därför vill jag be alla romer, spelaren Deniz Yaldir och alla andra som tagit illa vid sig, om ursäkt för mitt uttryck. Jag och föreningen är överens om att detta inte är acceptabelt, säger en nedstämd Dusan.


HBK-ordföranden Pelle Nilsson:

- Vi kan aldrig acceptera ett uttryck likt detta, det är fullständigt oacceptabelt vart det än sker. Som klubb tar vi kraftfullt avstånd från detta.


Efter fem matcher utan spel och inte fått spela fotboll på en månad är Dusan uttagningsbar till helgens match mot Brage.

- Det ska bli roligt att få vara med och kämpa om en plats i laget igen. Under tiden jag har varit borta har de andra gjort det riktigt bra så det kommer bli svårt att ta tillbaka min plats, då jag även är matchotränad. Det ska bli skönt att vara tillbaka på planen igen, säger Dusan.


Om Dusan blir uttagen till lördagens match eller ej, vet vi först efter att Magnus Haglund tagit ut sin trupp efter fredagens träning.