5-0 till P19 - slutspel väntar

Slutomgång i P19-allsvenskan och HBK:s P19-lag hade slutspelsplatsen i egna händer då Norrby IF gästade Halmstad Arena under lördagen.

HBK fick en drömstart då Albin Branting (bilden) höll sig framme och gjorde 1-0 redan efter fyra minuters spel. HBK var sedan det bättre laget utan att glänsa men gästande Norrby kunde sticka upp och hota hemmamålet ett par gånger innan halvtidsvilan, dock utan resultat. 1-0 stod sig halvleken ut.

HBK-lägret kände att de behövde ta ett ännu starkare grepp om matchen för att vara heltt rygga i sin ledning. En rivstart av andra halvlek gav utdelning och i den 52:a respektive 54:e minuten hade HBK:s bägge yttermittfältare, Oscar Murro och Albin Branting, utökat ledningen till 3-0. En smakstart som tog luften ur motståndarlaget.

HBK kunde sedan kontrollera matchen, göra ett antal byten och i slutet även få in forwardsen i målprotokollet. Jonathan Wadensten gjorde 4-0 med tio minuter kvar av matchen och spiken i kistan kom med Mohammad Alshalkadis 5-0 på övertid. 5-0 i årets sista seriematch gav HBK en efterlängtad slutspelsplats och totalt en fin fjärdeplats i serien.

De fem topplacerade lagen gör nu upp i en slutspelsserie med enkelmöten. Ettan får spela SM-final mot norra seriens slutspelsetta medan tvåan i slutspelsserien får spela match om tredjepris mot norra seriens grupptvåa, detta blir också en match om de tre platserna till skandinaviska mästerskapet senare i år där Sverige, Norge och Danmarks tre bästa lag möts i en turnering.

Dagar och tider för matcherna spikas i början av vecka 41 men klart är att HBK:s matchserie ser ut som följer:

Omgång 1: HBK-BK Häcken (Halmstad Arena)

Omgång 2: IFK Göteborg - HBK (Kamratgården)

Omgång 3: HBK - Malmö FF (Halmstad Arena)

Omgång 4: IF Elfsborg - HBK (Borås Arena)

HBK P19 - Norrby IF 5-0 (1-0)

Målen: 1-0 (4)Albin Branting (Oscar Murro). 2-0 (52) Oscar Murro (Mohammad Alshalkadi). 3-0 (54) Albin Branting (Oscar Murro). 4-0 (81) Jonathan Wadensten (Eric Wiberg). 5-0 (90) Mohammad Alshalkadi (Melvin Sjöland).

Startelvan: ZackariasNilsson - Filip Larsson (71), Benjamin Lidh, Viktor Håkansson, Charlie Dagård -Oscar Murro (69), Nils Strandahl (74), Melvin Sjöland, Albin Branting (80) -Jonathan Wadensten, Johan Gudmundsson (18) .

Avbytare: Mohammad Alshalkadi (18), Eric Svensson (69), Taulant Peci (71), Kazper Karlsson (74), Eric Wiberg (80), Max Johnsson.