Sadat förlänger med HBK

På onsdagen blev det klart att Sadat Karim stannar i HBK i ytterligare två år. Detta sedan han och Magnus Haglund under onsdagen skrivit på ett nytt kontrakt.

- Vi är mycket glada att vi har knutit till oss Sadat i ytterligare två säsonger. Han har haft en fin utveckling, inte minst under 2020 där han jobbat på målmedvetet på träning och fått betalt för det under hösten, där han har visat vilken fantastisk duktig forward han är. Han är en lagspelare som jobbar stenhårt för laget och bidrar med massa den vägen och sen en spelare som gör assist och mål. Han har varit en stor tillgång för oss under hösten, så vi ser fram emot fortsättningen, menar HBK-managern Magnus Haglund.


Sadat har på sina tretton starter, och tolv inhopp, svarat för inte mindre än fjorton poäng. Nio assistpoäng och fem mål, varav fyra mål på de tre senaste matcherna. Efter att han fått chansen att  starta så har han och hans anfallspartner Mikael Boman svarat för inte mindre än elva mål tillsammans på åtta matcher.Sadat Karim firar efter sina två mål senast mot Dalkurd. På bilden även Thomas Boakye och Crespo Kamara.


- Jag är väldigt glad att få fortsätta här och det är den största klubben jag har spelat för i Sverige. Jag trivs väldigt bra och det är en ära att få spela för Halmstads Bollklubb. 


- Det var tufft för mig i början av säsongen då laget presterade bra och hade dessutom två bra forwards som var duktiga. Jag bestämde mig för att vara tålmodig och vänta på min chans, så jag jobbade hårt på träningen och försökte hjälpa laget på den vägen, det viktigaste är att laget vinner matcher. Sen gällde det att hela tiden vara beredd när chansen skulle dyka upp och det gjorde den, sägen en leende Sadat Karim, som därmed kommer behålla sin blåa tröja med nummer tio i ytterligare två säsonger.