Rekordmannen "Malle" om matchen mot Öster

Efter gårdagens match mot Öster klev Malkolm Nilsson Säfqvist in i historieböckerna hos Halmstads BK. Detta efter att numera ensam vara den målvakt som hållit nollan under flest matcher under en säsong. Närmare bestämt sexton (16!) stycken.
Innan matchen låg "Malle" jämnt med Stojan Lukic som 2016 höll nollan 15 gånger. Dessutom har "Malle" chansen att öka på denna bedrift då fyra matcher av Superettan återstår det här året. I Allsvenskan har Lennart Ljung klubbrekordet med 13 nollor 1978 på 26 matcher.

26 matcher in, 16 insläppta mål och då 16 nollor. Vi tog ett snack med "Malle" efter 3-0-segern mot Östers IF på lördagskvällen.

- Alltså, det är ju som ett krig. Vi kom hit och såg den planen och det vara bara förbereda sig på att det var 90 min krig som väntade. 

- Vi stod upp riktigt bra. Vi vann flest dueller och gjorde tre mål. Jättefin laginsats, återigen!

- Det var väl okej. Vi har varit så j***a bra bakåt så det inte så ofta man behöver agera. När det väl brinner till gäller det att vara redo. Jag kom väl snett nån gång idag men fick göra en fin räddning nere vid stolpen och hade lite tur med offsiden på sista Österchansen och fick hålla nollan igen.