Profilen: Emil Tot Wikström

Han har i år fått sitt genombrott och under hösten har han svarat för mycket mål och poäng. Vi har ställt elva frågor till Emil Tot Wikström.
Vad gör du mat i köket?
- Jag är ganska dålig på det men jag brukar göra något lätt som falukorv och makaroner, någon pasta med köttfärssås. Där är jag inte så bra faktiskt.

Vad är styrkan i årets HBK-trupp?
- Jag skulle säga att vi har bra lagsammanhållning, alla vet vad vi ska jobba med. Vi går ut på planen och vet exakt vad varje spelare ska göra och jobba stenhårt för laget. Vi har släppt in lite mål, så vårt försvarsspel har varit väldigt, väldigt starkt. Även om det offensiva också varit bra så har försvarsspelet var mycket bra.

Vad gör du en ledig dag?
- En ledig dag kan jag komma hem, ta det lugnt, träffa kompisar eller vara med tjejen, fiska lite, oftast med farsan eller brorsan. Jag ska ge mig in på golf nästa år.


Här gör Emil Tot Wikström sitt första mål i Superettan för HBK, när han rullar in 3-0 i öppet mål på bortaplan mot Örgryte IS i juni.

Vad tillför du i gruppen?
- I omklädningsrummet tror jag att jag tillför mycket skratt, känner att jag kan prata med alla, jag har inte svårt att prata med någon och sen på planen mina spetskvalitéer att göra en mot en.

Hur förbereder du dig inför en match?
- Jag har inget speciellt att nu är det match. Utan jag ser det som en vanlig match, jag vill inte tänka för mycket. Jag har mitt vanliga och vill inte komma ur det där, jag känner att då blir det bara sämre, så jag kör mitt vardagliga.

Följer du några serier?
- Just nu är jag inne på Modern Family, så här lite småklipp då de är tjugo minuter långa, så kan man ändå kolla ett utan att känna att hela dagen är borta. 

Vad läser du för tidningar?
- Jag läser inte mycket, utan det är mest morsan som skickar till mig tidningar, som Hallandsposten. Så det är väl hon som får mig att läsa i så fall. 

Vad skulle du inte kunna vara utan?
- Den är svår, det är väl fotboll då, för fotbollen hade jag inte kunnat vara utan.



Är du händig i hemmet?
- Jag skulle vilja säg att jag kan va det men man blir lat när man får hjälp av morsan och farsan. Då blir det lite enklare att inte vara händig liksom. 

Du är med i Lässpelet. Vad är det som gör det så roligt för dig?
- Det är kul att ungdomarna kommer ut och får träffa oss spelare. Jag kommer själv i håg när man var liten och såg en A-lagsspelare, då tänkte man "shit" man har träffat honom och kommer i håg det. Jag kommer i håg i dag vilka jag träffade då. Jag gillade Gudjón Baldvinsson mycket när man såg han spela, han träffade jag dock inte men han var en favorit, och så Antonio Rojas, han gillade att tunnla...

Vilket är ditt favoritlag?
- Jag har inget favoritlag, i så fall måste jag säga HBK. Jag kan kolla någon match men jag har inget favoritlag.