Notiser efter HBK-Örgryte IS

En ny härlig lördag upplevde man i går när HBK säkrade seriesegern efter Mikael Bomans mål mot Örgryte IS. Det är den första seriesegern sedan SM-guldet 2000. Senast HBK vann en serieseger i näst högsta divisionen var när man kvalsvenskan 1992.
Första målet i matchen innebär i stort sett seger för HBK. I går var det 20:e matchen som HBK tar ledningen i och av dessa har 19 vunnits.

Gårdagens seger var den elfte för året på hemmaplan och senast HBK vann så många under ett år på Örjans vall var 2012.

I år har 13 mål gjorts i första halvlek vid våra hemmamatcher och efter paus dubbelt så många. Före paus är målskillnaden 9-4 och efter paus 20-6.

För fjärde matchen i följd höll HBK och Malkolm Nilsson nollan. Totalt har de nu 19 nollor i år. Gårdagens resultat innebar dessutom att HBK höll nollan i båda matcherna i år mot Örgryte IS. Det har de även gjort mot IK Brage, Norrby IF, Umeå FC, Ljungskile SK, Östers IF och GIF Sundsvall. Totalt är det sju klubbar i år som inte gjort mål på HBK.

De två senaste matcherna på Örjans vall mot Örgryte hade göteborgarna vunnit, men den trenden bröts i går. Före deras vinster 2018 och 2019 hade HBK sju raka utan förlust mot ÖIS.

Efter samma lag i sju raka (vinst)matcher ändrade Magnus Haglund om i går och Alexander Berntsson gick in som mittback i stället för Joseph Baffo. Det var "Berras" första startmatch sedan 3 oktober.

Genom sitt korta inhopp i går så gjorde Dusan Djuric sin 160:e seriematch för HBK. Joel Allansson gjorde sin 80:e A-lagsmatch, Erik Ahlstrand sin 60:e A-lagsmatch och Samuel Kroon sin 40:e A-lagsmatch.