Motståndarkollen: GIF Sundsvall

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll är det på lördag, 21/11, dags igen för HBK:s herrlag att spela match. De möter GIF Sundsvall på NP3 Arena i Sundsvall. I senaste omgången förlorade Sundsvall med 1-0 på bortaplan mot Umeå FC och HBK vann med 4-0 mot Dalkurd på Örjans vall.

Umeå tog ledningen mot Sundsvall redan i den 9:e minuten genom Bajram Ajeti. Sundsvall tryckte på och i början av andra halvlek hade skytteligaledare Pontus Engblom ett jätteläge att kvittera men han styrde bollen utanför stolpen. Trots 15 avslut under matchen, så lyckades inte Sundsvall att kvittera.

Sundsvall var nära att kvittera, när de vid två tillfällen träffade stolpen. I mitten av andra halvlek sköt Jamie Hopcutt ett skott som träffade utsidan av stolpen och på tilläggstid prickade Oliver Berg insidan av stolpen med ett volleyskott.

Matchen mellan lagen i augusti på Örjans vall vanns av HBK med 1–0 efter ett sent mål av Rasmus Wiedesheim Paul, så spelarna i Sundsvall är säkert revanschsugna.