Lång bussresa till Sundsvall

Att vara fotbollsspelare är inte alltid så glamoröst. I dag tidigt på morgonen startade färden till morgondagens match i Sundsvall.
Klockan hade precis slagit sju när HBK-truppen lämnade Örjans vall när LK-Buss, med chaufförerna Marcus Norell och Göran Eriksson, rattade bussen norrut.

Runt halv tio blev det en bensträckare när de stannade till på Vätterleden, strax norr om Jönköping. På resan är det stilla och lugnt, var och en läser, ser på en film eller sover längs vägen, och på bussen finns det möjlighet att dricka vatten, ta en banan eller äta en macka, vilket har medtagits hemifrån.

Vid tolvtiden stannade de till på Nyköpings Bro för att intaga lunch. Samtidigt fick de då en bensträckare och kunde röra på sig lite.

Därefter kör bussen vidare mot Uppsala där det blir en lättare träning med mycket touch på bollen och där man helt enkelt vill kicka igång. De genomförs också en en viss intensitet för att göra kroppen redo inför morgondagens match.

Efter träningen återstår tre och en halv timmas bussfärd för att ta sig de 31 milen upp till Sundsvall. 
Även här blir det avkoppling med tv-serier, en bok och en del sömn för spelarna och ledarna. 

Framme i Sundsvall blir det incheckning på hotellet och sedan middag. Efter detta så sker inget mer gemensamt utan det är vila på rummen som gäller.

På matchdagen är det frukost vid halv nio, innan det blir en aktivitet för att få igång kroppen vid halv elvatiden. Timmen senare är det lunch.

En kort stund på hotellrummet innan det är matchgenomgång vid ettiden, innan man tar sig till arenan för att vara på plats nittio minuter före avspark.

Vanliga förberedelser och ombyte sker och vid 14.20 är man ute på planen för uppvärmning. 14.45 går man in i omklädningsrummet för att vara helt klara till matchstarten som är kl. 15.00.

Efter matchen är det mat innan man sätter sig i bussen för att ta sig de 87 milen hem till Halmstad igen. Vid ett positivt resultat kommer inte resan kännas lika lång som vid ett negativt resultat.