Kroon firar på plan

I dag den 28 oktober fyller HBK:s yttermittfältare Samuel Kroon 24 år. Någon stillsam födelsedag blir det inte för assistkungen utan det blir match på Örjans vall och det blir jakt på nya poäng för Samuel.
- Förhoppningsvis får jag fira med tre poäng och en bra match, säger Samuel, som tillsammans med målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist är de enda som startat samtliga matcher i år.

I dag kommer Örgryte IS till Örjans vall och de vill gärna ha med sig poäng hem för att undvika negativt kval när serien är slut. Samuel vet vad som gäller för HBK:s del.


Sju gånger i år har han fått fira ett mål som han själv svarat för, som här vid en match i somras.

- Vi ska göra som tidigare med  hårt kollektivt jobb, sätta vår matchplan och spela som vi brukar. Det är viktigt att vi inte går ner några procent, menar nummer 11 i HBK.

För en vecka sedan säkrades det allsvenska avancemanget och spelarna fick ledigt söndag och måndag. Efter det har det varit fullt fokus på dagens match.
- Vi har tränat på bra hela tiden med samma intensitet, så det är inga konstigheter. Vi ska gå ut och vinna den här serien nu, säger Samuel.

Hittills i år har det blivit sju mål och elva assist för Samuel. Det var just mot ÖIS i våras som han tog sitt första poäng när han servade Rasmus Wiedesheim-Paul med ett inlägg som skallades i mål.
- Jag minns att vi gjorde en väldigt bra match och att vi vann med 3-0. Det var ganska stabilt och i den matchen var vi bättre än ÖIS och vann rättvist, tycker Samuel.


Här gör han sitt senaste mål och det var väl det som egentligen betydde allsvenskt avancemang. Nickskarven från Mikael Boman förvaltar han på bästa sätt när han rundar målvakten och gör 3-0 mot GIF Sundsvall.

Under de två senaste åren har det blivit mycket poäng både för Samuel och för sina lag. I fjol blev det kvalseger upp till Superettan med Umeå FC och nu tar han steget upp med HBK.
- Nu har jag två år i rad med mycket vinster, så man får stanna upp ibland och bara njuta av det.

Klockan 15.00 i eftermiddag kommer han inte att stanna upp, utan då blir det full fart för att ta ytterligare en seger. Matchen kan du se på Dplay och du kan då samtidigt köpa dig en soffbiljett och även skicka en hälsning till laget.