Joel ser fram emot lördagens match

I går (onsdag) var det träningsfritt för A-laget. Dock var Joel Allansson nere på Örjans vall och tränade på förmiddagen, allt för att komma bra förberedd inför avslutningen av Superettan.
I morgon (fredag) beger sig A-laget med buss 87 mil norrut för att spela mot GIF Sundsvall.
- Det är så klart en viktig match. Vi fick i helgen några dagar ledigt och sen har vi tränat på bra, så det hoppas jag blir en bra match, säger Joel, när han pausar sin träning för att svara på några frågor.

Uppe i Sundsvall väntar årets sista konstgräsmatch mot ett giffarna som vunnit sju av tretton hemmamatcher hittills. HBK har dock förberett sig för underlaget.

- Vi har kört konstgräs nästan i två hela veckor, det är lite annorlunda med konstgräs så det tar lite tid att vänja sig, men de flesta spelarna är vana vid det.


Hemma på Örjans vall en lördagseftermiddag i augusti vann HBK med matchens enda mål, sent inslaget av Rasmus Wiedesheim-Paul. Sundsvall hade mer boll, framför allt före paus, så HBK spelade med ett litet lägre försvarsspel än normalt. 



Vid matcherna gör Joel Allansson stora arbetsinsatser som ofta inte syns. Här i en duell med Östers Jonathan Drott för några veckor sedan.

Nu kommer en ny kamp mot ett Sundsvall som tagit tio poäng av femton på de fem senaste matcherna. Joel tror sig veta vad som väntar på lördag:

- Det krävs att vi följer vår matchplan, vi spelar ju ungefär på samma sätt oavsett vilka vi möter, så vi håller oss till vår spelstil. Vi vet att de speciellt har några farliga spelare längst fram och det måste vi se upp med, samtidigt som jag tror att det blir viktigt att vi är bättre på boll än vad vi var när vi spelade matchen hemma.


HBK kommer till sex raka matcher och bör således ha ett bra självförtroende inför matchen.

- Absolut, det har vi. Jag hoppas att vi kan ta det med oss, så att man kan se att vi har energi och det tycker jag att vi ska ha då vi spelar för ganska mycket, avslutar Joel vårt lilla samtal med.


Matchen kan du se på Dplay på lördag och matchen börjar kl. 15.00.