Giffarnas tränare inför dagens match

Inför dagens match skriver GIF Sundsvalls tränare Henrik Åhnstrand i dagens matchprogram att Giffarna är klara för att ge HBK en rejäl fight i dag.
Efter landslagsuppehållet har Sundsvall tränat på bra efter besvikelsen senast efter förlusten mot Umeå. Spelarna fick lite ledigt för att återhämta sig och ladda batterierna på nytt.
- Det var nyttigt efter en mycket intensiv period med många matcher och en hel del resande. Det sistnämnda tar mer än vad man kanske kan tro och vi har långa resor till i princip varje bortamatch, skriver Henrik i programbladet

- Efter ledigheten har vi tränat på riktigt bra tycker jag. Det har varit energi i gruppen och vi alla är nu fast beslutna att ta den här säsongen i mål på bästa möjliga sätt.

De har inför dagens match tittat på hur HBK uppträder.
- Vi har under veckan repeterat en hel del kring våra grundprinciper på planen, samt också kikat en del på vad Halmstads BK står för. Vad det gäller Halmstads BK och också Degerfors IF så är det inte något snack: tabellen ljuger inte och dessa båda har varit seriens bästa lag, menar Henrik.

- Tittar jag lite mer specifikt på Halmstads BK så spelar de ett klassiskt 4-4-2 – och de gör det mycket bra. Ska man sätta betyg på deras försvarsspel så kan man krasst konstatera att det har varit otroligt bra. De har på 27 matcher endast släppt in 16 mål. Det i sig är imponerande. Bryter man ned det ytterligare kan man notera att de i två matcher släppt in totalt sju mål – vilket innebär att de på övriga 25 matcher bara har nio insläppta, berömmer Henrik.

- Deras anfallsspel har också grunden i deras starka försvarsspel. Halmstads BK är ett skickligt kontringslag och har också en längre tid haft mycket bra effektivitet i avslutsmomentet. Det ska bli en inspirerande utmaning att få mäta sig med Halmstads BK idag. 

Hemmalaget kommer dock inte ge sig frivilligt i eftermiddagens match.
- För oss handlar det om att vara på tå, att vara påkopplade. Det är punkt ett. Punkt två handlar om att inte tillåta dem kontra på oss, vi måste vara bra med boll. Det ska bli kul att kliva in till den här matchen – och jag känner att vi är redo för att ge dem en riktig fight, skriver Henrik Åhnstrand inför dagens match i programbladet.