Fullt fokus på bortamatchen mot Sundsvall

HBK har chansen att redan med tre omgångar kvar kvalificera sig för Allsvenskan 2021. För detta krävs seger i den tuffa bortamatchen mot GIF Sundsvall eller att Jönköping inte tar fler poäng än HBK i deras match. 
Sist de bägge lagen möttes blev det en jämn tillställning där Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde matchens enda mål efter att Emil Tot Wikström vunnit boll hög upp på Sundsvalls planhalva i matchens slutskede.

- Det ska bli en väldigt rolig match att spela, säger tränare Magnus Haglund och fortsätter:
- Vi har satt oss i ett gynnsamt läge för att gå upp. Det är få gånger i karriären som man som spelare och ledare får chansen att spela sådana här matcher där så mycket står på spel. Men det gäller att ha fullt fokus på den här matchen, vi tänker varken på Jönköpings eller Degerfors matcher, och inte heller på våra kommande utan all fokus är på matchen mot Sundsvall. 

HBK som efter den senaste vinsten i Superettan, 4-0 hemma mot Dalkurd i sin sjätte raka seger, fick en välförtjänt vila på grund av landslagsuppehåll. Då passade man på att ha lite ledigt men även träna inför avslutningen av serien.  
- Vi har kunnat träna på bra under uppehållet och vi fortsätter att ta viktiga kliv inför fortsättningen där hela laget är friskt och är redo för denna utmaning.
  
Sundsvall som började säsongen strålande och låg länge i topp, fallerade något i slutet och ligger på en femteplats utan möjlighet att nå ett kval. Men Magnus varnar ändå för hemmalaget.  
- Sundsvall är ett väldigt skickligt offensivt lag med en flera oerhört duktiga spelare där framme. De är väldigt bra i sitt inläggspel och så har de ju seriens bästa målskytt Pontus Engblom där framme. Så för oss gäller det, som många gånger förut, att fokusera på att vi sätter försvarsspelet och ser till att vi kan vinna bollen i gynnsamma lägen för att kunna utnyttja de luckor som finns, avslutar Magnus Haglund.