Boakye stannar i HBK

Thomas Boakye har i dag tecknat ett nytt kontrakt med Halmstads Bollklubb. Det nya kontraktet betyder att den 27-årige ghanesen stannar i föreningen i ytterligare två säsonger.
- Magnus gillar min attityd på planen och vid sidan om. Jag gör alltid mitt bästa för HBK och har respekt för klubben, och jag blev jätteglad när han ville skriva att jag skulle skriva nytt kontrakt. Det känns jättebra att få spela i Allsvenskan med HBK, säger Thomas.

Magnus Haglund kommenterar kontraktsskrivningen:
- Thomas är en oerhört nyttig spelare som är användbar i flera positioner. Han är extremt ambitiös och en hårt arbetande spelare både i träning och match, extremt professionell. Han har en fysik som är av internationell klass med sin styrka och snabbhet, vilket gör att vi tror att han kan bli en tillgång för oss i Allsvenskan.


Jubelbild från matchen i Sundsvall. Här tillsammans med Emil Tot Wikström.

Thomas Boakye värvades till HBK inför 2018 av dåvarande tränaren Igor Krulj, som han tidigare haft som assisterande tränare i Varbergs BoIS. Första året i HBK spelade han mestadels vänsterback.

Under fjolåret var det lite in och ut ur laget till en början innan Magnus Haglund gav han förtroendet som höger yttermittfältare. I år var han lite skadad i inledningen och det var först i nionde omgången borta mot Västerås SK som han fick chansen i startelvan. 

Där blev han kvar men när Edvin Kurtulus blev sjuk i september tog han en ytterbacksplats och sen dess har han varit kvar i startelvans backlinje.


Thomas Boakye behåller tröja nummer 2 i ytterligare två år.

Hittills har han spelat 76 matcher, och gjort 6 mål, i Superettan för HBK. Nästa år blir det spel i Allsvenskan i den härliga blåa dräkten.

Redan i morgon kan du se Thomas Boakye spela genom att titta på Dplay och du kan då samtidigt köpa dig en soffbiljett och även skicka en hälsning till laget.