Bengtsson hade ingen aning om rekordet

HBK gör i år sin femte säsong i Superettan och har under dessa år använt 67 spelare hittills. Vid den senaste matchen gick Andreas Bengtsson upp i eget majestät när han nu är den meste HBK-spelaren i Superettan hittills.

- Det hade jag ingen aning om, skrattar Andreas.

- Det är lite kul faktiskt, men ingen som man gått och reflekterat över.


Andreas börjar bli lite av veteran i laget och debuterade under den allsvenska hösten 2015. Förutom matcherna i Superettan har han spelat ytterligare 34 i Allsvenskan och har således hunnit med 129 seriematcher för HBK.
- Det är jättekul och förhoppningsvis blir det många matcher till.


När det gäller årets säsong så är Andreas Bengtsson mycket nöjd med vad laget har presterat hittills.

- Hittills har det varit fantastiskt för laget. Vi har blivit starkare och starkare känns det som, byggt något stabilt och vi fortsätter att leverera. Alla jobbar stenhårt för varandra och det ser man på varje träning och det är det som gör att vi vinner matcherna, vårt hårda jobb och lagsammanhållningen, menar Andreas.

För egen del är han inte riktigt lika nöjd även om han tycker att det blivit bättre.

- För egen del har det gått lite trevande, har blandat och gett under säsongen. Känns som jag har kommit igång lite mer nu i slutet på säsongen, så andra halvan känns bra, säger han.



När Andreas Bengtsson kom in i A-laget 2015 var James Keene en av hans lagkamrater. För några veckor sedan var de motståndare till varandra då Keene numera spelar för Östers IF.


Andreas har spelat samtliga matcher som vänsterback i laget med undantag av de två han missade när han, liksom flera andra spelare och ledare, drabbades av Covid-19. Visst blev han orolig när pandemin även nådde till HBK:s omklädningsrum.

- Ja, klart man blev orolig, men vi klarade oss rätt så länge ifrån det om man jämför med resten av samhället, så det var väl en tidsfråga kändes det som. Men vi axlade det bra och fortsatte att leverera, tycker ”Bengan”.


Nu återstår tre matcher i serien och Andreas Bengtsson gör som brukligt, han vill vinna alla matcherna.

- Vi ska ta nio poäng och börja med det borta mot Sundsvall, så det ser vi verkligen fram mot, säger Andreas Bengtsson inför säsongsavslutningen, men han är fullt medveten om att det är hårt jobb i minst nittiotre minuter som gäller i varje match.


Topp-fem gällande antal matcher i Superettan:

1. Andreas Bengtsson 95

2. Alexander Berntsson 94

3. Malkolm Nilsson Säfqvist 87

4. Thomas Boakye, 75

4. Jonathan Svedberg, 75