- Vi går för att vinna resterande matcher

Det var en lycklig Thomas Boakye som stannade upp efter tisdagens träning. Efter nio år i svensk fotboll, varav sex i Superettan, fick han äntligen vara med om att ta steget upp i Allsvenskan.
På bilden ovan jublar Thomas Boakye tillsammans med Emil Tot Wikström efter den senares 4-0 mål i matchen i lördags.

27-årigen kom som 19-åring till Östersunds FK 2012 och tog sen steget över till Varbergs BoIS 2015. Efter tre år hos den kommande allsvenska kollegan kom Thomas till HBK inför 2018.

Glädjen är stor hos ghanesen när han tänker tillbaka på det säkrade avancemanget.
- Det är fantastiskt för oss, vi har gjort allt under säsongen och är klara nu, men det är två matcher kvar och vi måste fokusera på dessa två matcher. Efter det kan vi fira, ler Thomas Boakye.

Det är tredje gången som föreningen tar steget upp från Superettan till Allsvenskan, men vid de andra två tillfället har det skett via kval. Nu leder laget serien med två matcher kvar.
- Vi vill verkligen vinna serien och det gäller att jobba hårt, säger Thomas inför matcherna mot Örgryte och Trelleborg.

Att vinna en så pass viktigt match med 6-0 visar på stor mental styrka i gruppen.
- Det var roligt. Vi var bra förberedda genom Magnus och Tobbe, och vi har jobbat på bra varje dag, och vi spelare visste att vi skulle kunna ta tre poäng i Sundsvall. Vi gjorde allt och hjälpte varandra i matchen.


Borta mot Västerås i slutet på juli fick äntligen Thomas en plats i startelvan. Han blev jublande glad när han redan i inledningen gjorde matchens första mål.

Med tanke på årstiden, och det regnet som fallit under tisdagen, kan det var skönt att allt är säkrat med tanke på planernas beskaffenhet i adventtider.
- Det har regnat mycket, så det kommer bli tufft men vi kommer vara fokuserade på att vinna de två återstående matcherna, lovar Thomas Boakye.