- Tillbaka till där det började

Den 7 april 2003 spelar HBK mot GIF Sundsvall i premiären av Allsvenskan på hemmaplan. HBK leder med 2-0 där bl.a. debutanten Igor Sypniewski gjort ett mål efter sitt inhopp. På bänken bestämmer sig tränaren Jonas Thern för att släppa in ännu en debutant fast matchuret passerat över nittio minuter. Andreas Johansson, 21 år, får lämna plan för att släppa in Dusan Djuric, 18 år. 
I lördags fick han (och Ante) sjutton år senare vara med om att föra upp HBK till Allsvenskan igen, något "Dulle" är väldigt glad över.
- Känslan var lite liksom när man började, och nu är man tillbaka där igen, HBK i Allsvenskan, det är där vi hör hemma och det är där vi ska spela och vara.
- Det har varit väldigt bra dagar efter sista matchen, säger han med glädje i ögonen.


Första allsvenska målet gör han i maj 2003 mot IF Elfsborg. Här blir han omkramad av Torbjörn Arvidsson.

Med två omgångar kvar av Superettan har HBK också gått upp i serieledning och den vill Dusan behålla in i mål.
- Att vinna en serie betyder också mycket för oss. Vi har sedan innan målsättning att ta oss till Allsvenskan och nu blir det att vinna serien när vi har ett bra läge, tycker Dusan.

Dusan njuter av glädjen men i dag, när träningen startade igen efter några dagars vila, så är det fullt fokus på framtiden.
- Även om vi är jätteglada nu så har vi mycket jobb framför oss och vi ska bli ännu bättre nästa år, säger Dusan, som i dagarna har ritat på ett kontrakt över 2021.
- Det här var det enda som jag ville. Jag är väldigt, väldigt glad att få ett år till i min moderklubb.



Magnus Haglund är glad att få behålla "Dulle" i spelartruppen ett år till.
- Dusan är en riktig HBK:are sedan barnsben och som har haft många fina år i HBK. Han har gjort en stark återkomst till HBK 2019 och 2020, och vi gläds att få ha med honom även 2021, säger Magnus.

Dusan spelade under åren 2003-2007 116 allsvenska matcher för HBK och gjorde 16 mål, där ett av målen var 1-0 hemma mot IFK Göteborg i sista hemmamatchen 2004 men där en straff förstörde guldfirandet.

Det är inget guldfirande nu men känslan att ta steget tillbaka till högsta serien är väldigt, väldigt stark och njutbar.
- Nu ska vi blicka framåt mot Allsvenskan och bli ett väldigt bra lag där också, det ser vi fram emot, säger Dusan Djuric.