Vinst för U21 mot Laholms FK

Efter en fin eftermiddag öppnade sig himlen över Halmstad och Skedalaheds IP där ett ungt HBK U21 tog emot hallandskollegan Laholms FK i en träningsmatch.
Efter en trevande inledning där HBK kontrollerade tillställningen och hade det mesta av spelet medan Laholm fick ta chansen i sina omställningar, där bland annat Malte Påhlsson fick visa färdigheter i ett friläge som han räddade snyggt.

I matchminut 30 visade Robin Östlind upp fin känsla när han smekte ett inlägg in i boxen som Alexander Johansson nickade i mål. HBK fortsatte skapa lite chanser men efter en hörna hamnade bollen på en HBK:ares arm och Laholm kvitterade på straffen.

Isac Larsson som varit utanför spel gjorde comeback och spelade första 45 minuterna som vänsterback.

I 52:a minuten var de omvända roller där Alexander Johansson hittade Robin Östlind som enkelt sköt in 2-1. Östlund gjorde också 3-1 efter 62 minuter efter framspelning av Oliver Hintsa.

Laholm reducerade i den 75:e minuten innan Alexander Johansson gjorde 4-2 efter att han sprintat igenom Laholms försvar.

- Det var en match mot ett välorganiserat defensivt seniorlag, där vi blandar och ger. Vi har fortfarande en del att slipa på, säger U21:s lagledare Alf Petersson om matchen.

Halmstads BK U21 - Laholms FK A, träningsmatch, 4-2 (1-1)

Malte Påhlsson - Benjamin Lidh, Gabriel Wallentin, Taulant Peci (44), Isac Larsson (46) - Robin Östlind, Nils Thelander (53), Nils Strandahl, Isac Harrysson - Alexander Johansson, Oliver Hintsa

Avbytare: Zackarias Nilsson, Lucas Bresmar (46), Viktor Håkansson (44), Filip Larsson, Mohammad Alsalkhadi, Melvin Sjöland (53), Albin Branting

Mål: 1-0 Alexander Johansson, 1-1 Jasmin Burucis, 2-1 Robin Östlind, 3-1 Robin Östlind, 3-2 Viggo Persson, 4-2 Alexander Johansson