Supporterinitiativ

Det har inte gått förbi obemärkt att klubbens fantastiska supporters dragit igång ett initiativ att stötta föreningen i coronatider genom att köpa en fiktiv biljett. Vi ställde några frågor till en utav initiativtagarna, Fredric Markarström, 32 år.

Vilken relation har du till HBK?

- Jag har vuxit upp med HBK och följt dem sedan barnsben. Jag har åkt land och rike runt för att följa klubben. Jag är en fanatisk supporter som älskar att elda igång laget och klacken från läktaren.

Vilket är ditt första minne från Örjans vall?

- Mitt första minne från Örjans vall var från när jag var 4 år och fick min första halsduk. De vackra färgerna och stämningen på läktaren. Jag insåg redan då hur mycket HBK skulle komma att betyda för mig och att jag skulle följa dem tills döden skiljer oss åt.

Vilket är ditt bästa minne från Örjans vall?

- Mitt bästa minne från HBK är när vi år 1997 slog IFK Göteborg med 6-0 och Selakovic avgjorde med tre mål. Att sedan samma år få uppleva mitt första SM-guld var magiskt!

Vem är din favoritspelare i HBK genom tiderna?

- Oj, jag har många favoriter av olika anledningar men om jag måste välja någon så säger jag Torbjörn Arvidsson.

Hur kom du på idén till swishkampanjen?

- Idén kommer från att jag hörde att andra lags fans gjort liknande. Jag tänkte att vi i Halmstad inte ska vara sämre utan istället hjälpa klubben och visa vår kärlek till klubbmärket. Det blev snabbt en diskussion i sociala medier. Tanken har hela tiden varit att samla in pengar, stötta ekonomiskt och hjälpa klubben med uteblivna intäkter för hemmapremiären. Folk har fått swisha 150 kr eller mer och målet är 50.000 kr.


HBK vill rikta ett stort tack till Fredric och alla andra supporters som dragit igång den här kampanjen. Hittills har man samlat in ca 18.000 kr.