Pelle är optimistisk inför framtiden

Det har varit kanske det tuffaste året i HBK:s 106-åriga historia med sparkad tränare, avhoppade styrelseledamöter och en tuff ekonomisk situation. Pelle Nilsson som blev invald som ordförande i mars 2019 fick en tuff start men efter en mycket besvärlig situation i somras lyckades styrelsen att vända resultatet efter ett oerhört hårt arbete.

- Som vi skrev i årsredovisningen så var det absolut avgörandet att vi sålde Kombihallen och vi fick sålt så många Blå och detta gjorde att lyckades nå ett litet plus på sista raden.

 

Under tiden har det arbetats hårt för att se till att något liknande inte ska hända i framtiden.

- Vi har lyckats implantera ett kostnadsläge så att alla förstår att vi måste spara och vara rädda om varenda krona. Dessutom känner jag en oerhörd tillförsikt att vi har en ekonomistyrningsgrupp som dessutom gör analyser och stämmer av efter hand. De har redan haft två möten och kommer att ha ett nytt möte inom kort. Detta gör att det känns oerhört tillfredsställande, säger Pelle.

 

Givetvis styr våra representationslag en del av det ekonomiska utfallet genom sina resultat ute på den gröna rektangeln. Pelle andas en optimism när det gäller det sportsliga inför den kommande säsongen.

- Som det ser ut hittills så kan vi se med tillförsikt på framtiden för herrarna och damlaget verkar ha en härlig anda som ”Fidde” har skapat och det ska bli spännande att följa dem under året.

 

Inför kommande säsong har det sålts över tusen seriekort och där antalet privatsålda i stort sett är uppe på förra årets siffror medan det på företagssidan säljs för fullt ända in till seriestarten.

-Det tyder på ett stort intresse och att man fortfarande tror på oss, avslutar Pelle Nilsson efter sitt första år som ordförande för Halmstads Bollklubb.